VICTÒRIA D’ALT NIVELL A TENERIFE (CB CLARINOS 48 – 80 SPAR GIRONA)

Les de Surís sumen la sisena victòria consecutiva i ja esperen al València a Fontajau.

Tot i les restriccions del govern insular, el Pabellón de Deportes Santiago Martín ha sigut testimoni d’una gran festa. L’Spar Girona ha canviat la dinàmica dels últims partits, ha posat una cinquena marxa des del primer minut i ha castigat el plantejament inicial del Tenerife, certificant una gran victòria per 44 a 80.

Amb una gran Araújo (20 punts, 14 rebots i 33 de valoració), que ha inaugurat el partit amb un triple lateral, una Frida Eldebrink atrevida i una Sonja Vasic dominant el rebot, el primer quart només ha tingut el nom de l’Spar Girona. Una cistella de la sèrbia ha obligat a l’entrenador Claudio García Morales ha demanar temps mort. No obstant això, les nostres jugadores no han canviat el xip i Araújo (10 punts en el primer quart) ha seguit amb la seva exhibició, ajudant a aconseguir a l’Uni Girona un avantatge de 21 punts (5 a 21).

El canvi de quart ha servit perquè el Clarinos entrés al partit, frenant el bon parcial del Girona amb un 6 a 2 a favor. Tot i les primeres canastes locals, les d’Eric Surís no s’han intimidat pel ritme ofensiu que ha proposat el conjunt insular. Chelsea Gray i Reisingerová han connectat a la perfecció i un tir d’Elonu, seguit per un altre de Frida, han mantingut la distància en el marcador. Amb un avantatge més que considerable, les de García Morales han intentat acostar-se a base de triples, però la bona defensa de les nostres han aconseguit frenar la desesperada ofensiva local (6 de 25 en tirs de dos i 2 de 8 en triples).

Si la primera part ha sigut una exhibició de les gironines, el descans ha adormit el ritme de les nostres jugadores. Tot i la primera robada de Laia Palau, que ha deixat sola a Sonja Vasic i ha anotat el primer tir del tercer quart, Eric Surís s’ha vist obligat a canviar a Reisingerová (4 faltes personals) amb només 3 minuts disputats. Aquesta situació l’ha aprofitat el Tenerife, anotant dues cistelles seguides a la zona. Tot i les instruccions del nostre entrenador, l’Spar Girona no ha trobat el seu lloc a la pista fins als minuts finals i el Tenerife només ha retallat quatre punts (33 a 52).

La bona dinàmica del conjunt insular ha fet eco en el primer minut de l’últim període, aconseguint un 2+1 i una cistella a la zona. Tot i l’encert local, l’Spar Girona ha recuperat el ritme d’anotació del primer període. Amb una Chelsea Gray intel·ligent (8 punts i 5 assistències) i una Paola Ferrari inspirada a la línia de tres, l’Uni Girona ha seguit augmentant la diferència fins al final.