Júlia Soler és l’aposta de futur per a la propera temporada   

Júlia Soler és l’aposta de futur per a la propera temporada       

La banyolina, fins ara vinculada, passa a tenir fitxa de Lliga Femenina 1.

Júlia Soler és l’aposta de futur de l’Uni Girona per a la temporada 2020-2021. És una aler de 181 cm nascuda a Banyoles el 20 d’agost de 2001, i amb només 18 anys s’ha convertit en una peça clau als esquemes de Joan Pau Torralba durant el debut del Citylift Geieg-Uni a Lliga Femenina 2.

Soler, que va iniciar la temporada aconseguint l’or a l’europeu U18 de 3×3, juntament amb les seves companyes d’equip Laura Méndez i Laia Moya, ha acabat la seva primera campanya com a amateur amb 9,7 punts, 37,6% d’encert en tirs de camp, 3,5 rebots i 4,9 de valoració en 20 minuts de mitjana.

La del Pla de l’Estany també ha estat una de les vinculades habituals en les convocatòries d’Eric Surís pel primer equip. El seu debut amb el primer equip va arribar al setembre a la Final de la Lliga Catalana, Copa que l’equip va alçar a La Seu d’Urgell. A Lliga Femenina 1 va debutar l’1 de març davant Nissan Al-Qázeres. La seva estrena europea va arribar en la 13a jornada de l’Euroleague Women, davant de Famila Schio a Fontajau.

Pere Puig, director esportiu de l’Spar Uni Girona, ha declarat que: “En un temps on sembla que la configuració de les plantilles sigui més important que les competicions, és un orgull per a nosaltres poder anunciar que pugem a la Júlia Soler al primer equip. La Júlia és un producte de la casa forjat durant molts anys i on hi ha treballat molta gent.

La seva qualitat i bagatge durant aquests anys, amb èxits amb les seleccions catalana i espanyola, ens han portat a parlar amb ella sobre el seu futur durant setmanes sobre si seguir a l’equip de Lliga Femenina 2 o no. Teníem moltes propostes de Lliga 2 i també de Lliga 1 i, parlant amb ella, i sempre amb l’última decisió seva, era que pugés al primer equip per seguir la seva evolució.

Estem contents i esperem que arreli i que sigui una continuació del que va ser Eva Bou, Marta Xargay o Èlia Ros.”

Soler és la desena jugadora confirmada per a la plantilla de l’Spar Citylift Girona per a la temporada vinent, juntament amb Paola Ferrari,  Sonja Vasic, Chelsea Gray, Laia Palau, María Araújo, Helena Oma, Frida Eldebrink, Julia Reisingerová i Adaora Elonu.

Attachment