La 33a edició de la Lliga Catalana es queda en terres urgellenques

El Sedis ha sumat el seu quart títol nacional i ha trencat la ratxa de l’Uni. Tot i dues remuntades de l’Uni en el partit, el Cadí La Seu ha superat al nostre equip, imposant-se per 69 a 65.

Amb la mirada posada a cistella, ambdós conjunts han intercanviat cistelles des de bon començament. Júlia Soler, alliberada a la banda, ha sigut la primera gironina en convertir (2 a 2). Una diferència clau ha estat la tornada de Reisingerová. La txeca ha estat molt hàbil a dins la pintura, i tot i que no ha anotat els primers tirs, ha provocat faltes personals amb els seus moviments (6 a 5). Respecte a les rivals, la pressió a tota la pista ha asfixiat a les nostres jugadores. No obstant això, amb espais per atacar, Laia Flores i Rebekah Gardner no han dubtat en penetrar a cistella per empatar el xoc a 9. No ha estat fins al 4:30 que Laia Flores, des de la personal, ha avançat a les nostres per primer cop en el partit. Aquest avantatge ha servit per canviar el xip de l’Spar Girona i una gran jugada de Rebekah per Binta, seguit d’un tir a la banda de la suèca, han posat el +6 (9 a 15), obligant a l’entrenador del Sedis a demanar temps mort. Amb ganes de més, Soler ha seguit incrementant el marcador des de la llarga distància (9 a 18). Un avantatge que s’ha vist frenada per les ganes del Cadí la Seu, que en un tres i no res s’ha aproximat en el marcador amb un 2+1 d’ Etxarri (15 a 18). Les cistelles de Labuckiene i Astou Traoré han tancat el primer quart (18 a 22).

Un triple de Rebekah Gardner ha sigut tota una declaració d’intencions. I és que l’Uni Girona, amb ganes de més, ha augmentat la pressió defensiva per frenar els atacs del Cadí. Aquesta pressió la igualada el conjunt blau, que les seves defenses han sigut molt exitoses. No ha estat fins al 6:45 que Gardner ha anotat un tir lliure per frenar la ratxa negativa. I de parcial a parcial, quan l’Uni semblava que engrescava motors per escapar-se de nou en el marcador (Reisingerová +2), Laura Peña s’ha carregat el seu equip a l’esquena per empatar el matx a 29. Sense anotar des de la línia personal (7 de 14), el Cadí La Seu ha aprofitat el nostre descencert per imposar-se a la mitja part (35 a 31).

Laia Raventós ha inaugurat el 3r quart amb una cistella des de la mitja distància. Seguidament, Etxarri, amb una gran entrada, ha seguit augmentant l’avantatge (39 a 31). I quan pitjor semblava que estaven les coses, les nostres jugadores s’han sostingut amb Reisingerová, que amb un gran moviment ha anotat la primera de l’Uni (39 a 33). Una dinàmica que ha durat poc, i és que en les següents jugadores, el Cadí La Seu no ha perdonat des de la línia personal (44 a 33). Intentant canviar les coses, l’Spar Girona ha treballat en defensa i Reisingerová i Flores han anotat a plaer. Unes defenses que han sigut efectives; el conjunt urgellenc s’ha estancat en atac i Laia Flores ha dominat els atacs de l’Uni (49 a 43). Amb molta intensitat, Binta Drammeh ha treballat de valent per anotar l’última del tercer quart (50 a 45).

Amb els nervis d’una final, l’inici de l’últim quart ha sigut imprecís per ambdós conjunts. Desencertades de cara a cistella, l’Uni ha elaborat una jugada amb molt de moviment que ha acabat a les mans de Binta. La sueca no ha perdonat des de la llarga distància. Una cistella que ha donat molta moral, i Laia Flores, amb molta màgia, no ha fallat l’entrada per empatar el xoc. Amb ganes de més, Reisingerová ha convertit un tir lliure per avançar de nou a l’Spar Girona (50 a 51). Una alegria que ha durat poc, ja que un triple del Cadí i una cistella de dos han posat el +4. Amb un final boig, els dos equips han incrementat l’ofensiva per apoderar-se del marcador. Amb un intercanvi constant de cistelles, el Cadí la Seu ha respost en tot moment a les ofensives de Reisingerová, emportant-se el partit per 69 a 65.