La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, va presentar ahir al vespre a Fontajau el llibre i el pòdcast ‘Superheroïnes de l’esport’

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, va presentar ahir al vespre a Fontajau el llibre i el pòdcast ‘Superheroïnes de l’esport’

Laia Palau directora esportiva de l’Uni Girona i de la base del Bàsquet Girona Uni Laia Palau, també va participar en l’acte.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, va destacar ahir al pavelló de Fontajau que el Govern s’havia marcat, a inicis de mandat, potenciar i visualitzar més l’esport femení i “ho està aconseguint“. “Vam dir que seria la legislatura de l’esport femení i realment ho és”, va apuntar la consellera durant la presentació del llibre i el pòdcast Superheroïnes de l’esport… amb poders com els teus. Es tracta d’un projecte impulsat per la Generalitat desenvolupat en dos formats. Per una banda, un llibre, editat per Ara Llibres i que es pot trobar a les llibreries, i per l’altra, un pòdcast, que es pot escoltar a la plataforma del nou Super3, SX3. En el llibre, deu periodistes esportives i deu il·lustradores realitzen deu contes on les protagonistes són deu esportistes de renom: Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. D’altra banda, el pòdcast, coproduït per Abacus i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, narra els deu contes.

Un centenar de persones van assistir a la que va comptar amb la presència d’una de les protagonistes del llibre i del pòdcast, la directora esportiva de l’Uni Girona i de la base del Bàsquet Girona, Laia Palau. L’exjugadora va recordar als nens i nenes que hi havia a l’acte que el bàsquet “crea consciència de grup i intel·ligència. Si a la vida fóssim equips petits aniríem millor”. Entre aquests nens i nenes hi havia dos equips base del Bàsquet Girona Uni Laia Palau, que van fer diverses preguntes a l’esportista. Un d’ells li va preguntar quina havia estat la màxima anotació a la seva carrera: “La meva especialitat no era anotar. Era més de passar. Algun dia, però, vaig acabar anotant 28 punts”, va dir Palau.

Per la seva part, el president de l’Uni Girona, Cayetano Pérez, va remarcar que el club “és un referent en el seu àmbit i intentem arrossegar com més esportistes i aficionats millor”, mentre que el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, va insistir que s’ha de continuar “podent visualitzant l’esport femení i trencant estereotips”.

La consellera Vilagrà va tancar l’acte, que va ser conduït per la periodista de Rac1, Marta Ramon, recordant que “hem quadruplicat les ajudes a l’esport femení, però hem de continuar destinant-hi més recursos com a Govern”.

A l’acte també hi van assistir, entre d’altres; la secretaria general de l’Esport, Anna Caula, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i el representant institucional del Bàsquet Girona, Jordi Barretina.

El llibre Superheroïnes de l’esport… amb poders com els teus, que també es va presentar a l’Auditori del Barça el mes passat, ha estat escrit per les periodistes Laia Bonals, Marta Carreras, Helena Condis, Elena de Diego, Maria Fernàndez Vidal, Gemma Herrero, Sònia Gelmà, Anaïs Martí, Marta Ramon i Laia Tudel i il·lustrat per deu il·lustradores del col·lectiu Rosa Sardina: M. Josep Figueroa Naqui, Lydia Garrido, Alba Ginesta Ferrer, Teresa Guilleumes i Morell, Sonia Estela Guerra, Belén Loza, Esther Osuna, Bea de Rivera Marinel·lo, Cristina Sabaté i Elena Val. Pel que fa al pòdcast, les veus són de Sònia Ferrer, Vicent Ortega, Sara Arnau i Ferran Aixalà, que també s’ha encarregat del guió.

Attachment