La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a Laia Palau

La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a Laia Palau

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

El Govern ha acordat aquest dimarts atorgar la Creu de Sant Jordi del 2022 a 20 personalitats i 10 entitats, entre les quals hi ha l’excapitana de l’Spar Laia Palau.

“Per la seva trajectòria en el bàsquet femení d’elit, esport del qual ha esdevingut una jugadora referent tant en l’àmbit català com en l’internacional. Amb dotze medalles, és la basquetbolista més llorejada de la història a Catalunya”, destacaven des de la Generalitat sobre el guardó a Palau.

L’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi se celebrarà el dia 11 de juliol a les set de la tarda al Teatre Monumental de Mataró.

Sobre Laia Palau
Laia Palau (42 anys) es va retirar com a jugadora aquesta temporada amb un palmarès brillant. Actualment, lidera un projecte conjunt de base entre l’Uni Girona i el Bàsquet Girona.

A banda d’haver col·leccionat clubs, estatals i també d’estrangers (ha jugat a França, Bèlgica, Austràlia i Polònia), ha acumulat un total de 33 títols al llarg de 25 anys, amb una dotzena de medalles amb la selecció en 19 campionats. Ha sigut internacional 314 vegades, xifra que va atrapar en els últims Jocs Olímpics celebrats a Tòquio.

Respecte a l’Euroleague Women, títol que ha guanyat dues vegades, és la jugadora amb més partits jugats (277) i que més assistències ha repartit (1353).

Attachment