La Lliga Catalana se’n va cap a Girona

La Lliga Catalana se’n va cap a Girona (Spar Girona 69 – 61 Cadí La Seu)

L’Spar Girona supera la inactivitat per endur-se un derbi treballadíssim.

El primer quart ha estat marcat per diversos parcials. Un inici frenètic, amb un ritme anotador alt, ha ajudat l’Spar Girona a posar-se amunt en el marcador ben aviat. Un 7-0 en els primers compassos ha fet reaccionar l’equip de Bernat Canut, que ha sabut empatar ràpidament amb un parcial idèntic. Les gironines han sabut imprimir un ritme alt que les ha beneficiat per acabar el primer període amb un 21-18.

Julia Reisingerová, que ha tornat a disputar un partit oficial amb l’Uni després del seu any a València, ha estat una de les més destacades de la primera meitat. També han arrancat molt bé Frida Eldebrink i Paola Ferrari, amb 5 punts cadascuna en el primer quart.

Probablement la falta de competició ha estat la culpable de la baixada de ritme d’ambdós conjunts durant el segon quart, on hi ha predominat la defensa i tots dos conjunts s’han estancat de cara a cistella. Quan faltaven dos minuts per arribar al descans, diverses alternatives en el marcador li han canviat el color al partit per arribar amb un 30-31 favorable a les lleidatanes.

Dos triples matiners han marcat l’inici de la segona meitat i han capgirat el marcador, tornant part del domini perdut a les jugadores d’Eric Surís. El domini del rebot ofensiu ha fet molt mal a l’equip urgellenc, que ha vist com les gironines aprofitaven les segones jugades contínuament. Un parcial de 9 a 0 amb protagonisme de Giedre Labuckiene, que en el dia del seu debut s’ha mostrat molt forta sota el cèrcol, ha posat el partit de cares per afrontar el darrer quart amb un 49-45 favorable a les gironines.

Ferrari, amb quatre triples i un 100% d’efectivitat, ha acabat completant un gran debut en un dia en què l’equip ha notat el desgast de la inactivitat i ha patit per tenir una continuïtat en el joc fruit d’una temporada atípica. Araújo, amb 12 rebots, ha estat l’MVP de la final. Amb tot, l’Spar Girona ha sabut aguantar amb força fins al final per endur-se la seva 9a Lliga Catalana amb un resultat final de 69-61.