LA PRÈVIA | QUARTS DE FINAL DE LA COPA DE LA REINA

LA PRÈVIA | QUARTS DE FINAL DE LA COPA DE LA REINA

Si a les vitrines de l’Spar Girona llueixen ja dos títols de Lliga (2014-15 i 2018-19), el torneig de Copa de la Reina encara se’ns resisteix. De fet, podríem dir que a tot el bàsquet català. I és que l’últim títol el va aconseguir el CB Tortosa el 1989. Des d’aquesta temporada, els conjunts catalans només han aconseguit sis subcampionats (un al Masnou, un altre l’Universitat i quatre de l’Spar UniGirona).

Respecte al rival, el Movistar Estudiantes torna a la Copa 16 anys després. El 2005 va jugar, precisament a València, el seu partit de quarts de final davant l’Universitat de Barcelona. Va perdre 83-71 amb 16 punts d’una júnior que despuntava ja en l’equip: Sílvia Domínguez. Ara es repeteix la història en el mateix pavelló i davant un altre conjunt català.

Els partits previs

Tot i guanyar els dos partits de la Lliga Femenina Endesa, les madrilenyes són un equip que ens ho han posat molt difícil. De fet, a la primera jornada, les gironines van empatar el xoc -amb un parcial de 23 a 13 a l’últim quart- i es van imposar a la pròrroga per 88 a 78. Amb la lliçó apresa, en la jornada 16 l’Spar va pressionar des del primer minut per escapar-se en el marcador. A la mitja part, el nostre equip s’imposava per 25 a 42.

Actualment, les circumstàncies prèvies han canviat. Amb més pes a les cames per l’acumulació de partits i una Chelsea recuperada, l’Uni haurà de fer esforços per superar els quarts de final de la Copa.

Declaracions de Laia Palau

La capitana destaca que les madrilenyes “en la lliga a casa ens van portar molts problemes (88-78 després d’una pròrroga) i a la seva pista nosaltres vam jugar molt bé (54-71), però no té res a veure un partit de lliga amb uns quarts de la copa, que de fet ja són una final”.

Un estil de joc que ens pot complicar la vida. “Fan un joc molt ordenat i tenen les idees molt clares. Sovint juguen totes obertes perquè són molt bones tiradores i això fa que sigui incòmode defensar-les. Hem d’estar molt preparades”, destaca Laia Palau.

La capitana té en mans superar el rècord d’assistències -en mans d’Aguilar (85), Laia en suma 81-. i pot empatar el rècord de partits empatats a la Copa de la Reina (27 d’ella i 30 d’Elisa Aguilar). Sobre aquesta dada de les assistències, “no la coneixia, això vol dir que n’he jugat moltes i, si me’n falten cinc, em dedicaré a passar-les totes”, finalitza Laia Palau.

Attachment