LA PRÈVIA | SPAR GIRONA – DYNAMO KURSK

LA PRÈVIA | SPAR GIRONA – DYNAMO KURSK

Foto: David Subirana

Aquest dissabte l’Spar Girona té la primera prova (dels tres partits restants) contra el Dynamo Kursk per acabar la fase de grups. En el cas de sortir victorioses d’aquest enfrontament, el conjunt gironí farà un pas de gegant per classificar-se pels Quarts de Final de l’Euroleague Women.

El Dynamo Kursk arriba a Fontajau amb més força que mai. Tot i deixar-se escapar el penúltim partit contra el Sopron Basket -partit que guanyava de 17 punts i que finalment van perdre per 73 a 77- es troben amb molt bona dinàmica després de les quatre victòries en els últims cinc partits. En l’últim matx, van superar a domicili al Famila Schio per un contundent 64 a 80.

Tot i amb les bones sensacions que arribarà l’equip rus, l’Uni Girona no vol deixar intimidar pel gran moment de forma del Kursk. “Nosaltres tenim clar des de fa jornades que el tram final de la classificació seria difícil. Tot està molt ajustat i pot anar d’un resultat o d’un average inclús… Primer de tot, ens preocupa ser nosaltres mateixes, per la dinàmica d’aquesta setmana i també perquè elles ja ens van demostrar en el partit d’anada que si no estem bé ens passaran per sobre”, va declarar Laura Antoja sobre el següent rival de l’Spar.

El Kursk, en tercera posició

Un equip amb una plantilla amb molt de talent individual. De fet, hi ha fins a tres jugadores que superen els 10 punts de mitja per partit. D’aquestes, n’hi ha dues que sobresalten per sobre de la resta: Natasha Howard i Arike Ogunbowale.

Natatsha Howard, 1,93 cm, és una de les pivots més dominants de la competició amb una mitja de 18,5 punts i 10,2 rebots per partit, mentre que Arike Ogunbowale és una base explosiva i de molt talent ofensiu, amb una mitjana de 16,7 punts i 2,9 assistències.

Segons Laura Antoja, el conjunt rus destaca per “l’efectivitat. És un equip que tira molt de tres. Això fa que obrin molt la pista i deixen molts espais per Lisec i Howard a dintre. Aquesta última té molt de talent en l’u contra u a prop de cistella. És determinant”.

LA LLIBRETA DEL PARTIT

Per frenar al Dynamo Kursk, la segona entrenadora considera que “haurem d’estar molt bé en la defensa, en especial a l’u contra u, sent agressives i controlant el rebot defensiu per poder córrer i desenvolupar el nostre joc”.

Per acabar, Antoja va fer una valoració de la setmana, ja que ha sigut bastant complicada pel club, tot i que “la reacció de l’equip, ha sigut bona. Aquest conjunt ha demostrat des del principi que, amb tot el que ens ha anat passant, hem fet un pas endavant. Esperem un Fontajau que ens empenyi perquè ho necessitem per poder fer un resultat èpic”.

Attachment