L’UNI, DE MÉS A MENYS, ACABA PERDENT A FONTAJAU (SPAR GIRONA 66 – 71

L’UNI, DE MÉS A MENYS, ACABA PERDENT A FONTAJAU

L’Spar Girona, que ha fet una brillant primera part, s’ha vist superat per les russes a la segona gràcies al lideratge de Natasha Howard (66 a 71). L’americana ha acabat l’enfrontament amb 33 punts, 19 rebots i 36 de valoració. Tot i la derrota, les gironines encara tenen opcions per passar de ronda, però haurem de fer els deures contra el Gdynia i el Landes en els dos últims enfrontaments de la fase de grups.

Començament contundent de l’Spar Girona gràcies a l’encert inicial de Kennedy Burke i la pressió defensiva de tot el nostre bloc. Tot i la dirrecció de joc de les visitants, enfocada  en utilitzar Howard a sota pintura per sumar, les gironines han continuat fent sang gràcies a un joc coral molt vertical i, des de la llarga distància, Binta Drammeh ha obligat a l’entrador del Dynamo a demanar temps mort (11 a 4). L’ambient de Fontajau ha passat factura al joc visitant, i és que el Kursk ha fallat cistelles senzilles sota cistella. Aquesta situació l’aprofitat l’Spar per incrementar l’avantatge -destacant l’entrada el triple final de María Araújo que ha fet xalar Fotntajau– (21 a 9).

Molts canvis en la direcció de partit en el segon assalt de l’enfrontament. I és que els parcials dels equips han marcat la diferència: si el Kursk, mitjançant Prince i Ogunbowale retallaven distàncies, l’Uni reaccionava i tornava a castigar de nou gràcies a les cistelles de Giedre i Burke. Aquest guió s’ha anat repetint al llarg del segon quart, que tot i la bona dinàmica final de l’Uni gràcies a la direcció de Laia Palau i la bona dinàmica en defensa -frenant les accions a dins la zona-, una acció final d’Ogunbowale ha posat el -9 en el marcador (40 a 31).

La represa ha estat marcada pel domini del rebot ofensiu del Dynamo Kursk i els canvis de papers en defensa. Tot i que ambdós equips han fallat les primeres accions, la insistència visitant ha encès les alarmes, i és que dos triples (un d’Ogunbowale i l’altre de Howard i una acció sota cistella de la pivot) han posat el 40 a 39. Finalment, tot i el temps mort d’Antoja, Howard ha castigat de nou a l’Uni, avançant al Kursk per primera vegada en el partit. La reacció de l’Spar s’ha fet esperar i en la següent acció Burke ha atacat de fora a dins per empatar el xoc a 43.  Però el Dynamo, fort a la pintura i des de la línia personal, s’ha acabat imposant en aquest tercer quart gràcies al triple final d’ Ogunbowale (52 a 54).

Tot i l’atac inicial del kursk, amb el pas dels minuts l’Uni ha aconseguit de nou l’avantatge gràcies a un triple a l’últim segon de Flores (57 a 56). No obstant això, s’ha de destacar que el ritme ofensiu dels dos conjunts s’ha estancat a causa dels nervis dels minuts finals. Però de nou, aquesta situació l’ha aprofitat Ogunbowale i Howard, que des de sota cistella no han fallat (57 a 62). L’Uni, sense rendir-se en cap moment, ha fet tot el possible per revertir la situació i una cistella de Binta a falta de 1:09 ha obligat a l’entrenador visitant a demanar temps mort (63 a 65). No obstant això, les últimes cistelles de les americanes han decantat el partit pel Kursk (66 a 71).