LA PRÈVIA | SPAR GIRONA – VALENCIA BASKET

LA PRÈVIA | SPAR GIRONA – VALENCIA BASKET

Foto: David Subirana

Després de dues setmanes de descans, l’Spar Girona torna a vestir-se de gala per disputar les semifinals de la Lliga Femenina Endesa. En aquesta ronda, el Valencia Basket torna a trepitjar Fontajau amb una dinàmica molt positiva, i és que el conjunt taronja arriba a Girona amb l’Eurocup Women a la butxaca.

Sentiments contradictoris en aquestes semifinals. A l’última visita a terres gironines, les de Rubén Burgos van sortir victorioses. Tot i imposar-se en la primera volta, el guió ha canviat radicalment. Els dos partits posteriors les nostres jugadores van plantar cara a la Fonteta: el partit de lliga es va perdre amb una última possessió final, mentre que a la Final de la Copa de la Reina les d’Alfred Julbe es van imposar contra el Valencia Basket.

Equip molt complet

Amb més talent que mai. La plantilla de les taronja és un equip molt complet. Del seu equip podem destacar a jugadores com Trahan Davis (18,5 punts per partit en els quarts de final de la Lliga Femenina Endesa), Cristina Ouviña (MVP Nacional de la Lliga Femenina Endesa) o la gironina Queralt Casas (MVP de la final de l’Eurocup Women).

Declaracions Alfred Julbe

Respecte al rival de demà, el nostre entrenador valora “el València com un grup que està fent bé les coses. Han donat aquesta passa necessària i lluiten contra les hegemonies consolidades. El València ha tocat a la porta i ja s’ha presentat del tot. A més, si ho fas amb un títol d’Europa… Estan ben entrenades”.

El nostre entrenador també avisa a l’afició: “Normalment demano poques coses, però els i vull demanar que coneguin el València. Vol dir que la seva principal virtut és la defensa. Moltes vegades, sense voler, arribarem a pocs segons de possessió. Hem de gestionar-ho sense estrès. Molts atacs, per culpa de la bona defensa rival, ens portarà a això. Hem d’estar trenqui-les i tirar-ho endavant per treure el màxim profit possible”.

Sistema de competició

Aquesta temporada canvia el sistema de competició i tant els quarts de final com les semifinals seran eliminadores d’anada i tornada, amb el segon partit en la pista de l’equip millor classificat. En la final sí que comptarà amb el playoff tradicional a tres partits amb avantatge de pavelló per a l’equip millor classificat a la Lliga Regular..

Attachment