La supercopa s’escapa a Salamanca (72 – 62)

Supercopa d'Espanya 2018

La final de la Supercopa d’Espanya ha arribat de forma prematura per a tots dos equip. Entre castellanes i gironines han aportat gran part del pes de la selecció espanyola al mundial de Tenerife que tot just fa 10 dies que va acabar.
Pocs entrenaments amb les plantilles al complet i moltes novetats; a Salamanca per part del cos tècnic – ara liderat per l’ex Uni Ferrol Lino López-, a Girona amb 5 fitxatges nous.

Imprevist abans de començar: Bea Sánchez, amb molèsties a l’esquena durant l’escalfament, ha estat baixa d’última hora. Ja en l’inici, les locals han sabut treure partit al seu poder sota cistella castigant a les gironines amb diverses faltes personals. Una anotació alta en els primers minuts ha permès veure un bàsquet fluït i atractiu per a l’espectador. Hampton, que era qui estava veient cistella amb certa facilitat, s’ha vist condicionada per dues faltes prematures. Al final, un ajustat 19 – 18 al marcador.

Una baixada de ritme de les locals, sumat al fet que la defensa ha millorat al segon quart per part de L’Spar Citylift – amb alguna possessió exhaurida de Perfumerías Avenida -feia preveure que l’equip podia agafar el timó del partit. Julia Reisingerova ha tingut molt bona presència a la zona i ha aconseguit guanyar-se el seu espai anotant 7 punts importantíssims per a l’equip, que en aquell moment s’ha sabut escapar de 5 en el marcador. Les castellanes han tornat a posar-hi intensitat anotant amb la fluïdesa del principi. El partit ha arribat a la mitja part amb un resultat de 39 – 37.

L’Spar Citylift Girona ha tingut dificultats per anotar en l’inici de la segona meitat i les locals ho han aprofitat per marxar un pèl en el marcador. Nadia Colhado, amb 6 punts, ha sabut trobar els espais pel seu tir de 4 metres. L’equip ha sabut reduir el desavantatge per anar a l’últim quart amb un resultat de 54 – 47.
Arrancada forta de l’Uni a l’últim quart, que ha deixat en només dos punts la diferència aconseguida per a les locals fins al moment. Tots dos equips han tornat al ritme intens del principi, però l’encert ha estat per a les locals, que han acabat imposant-se per un 72 – 62.