Laia Palau, Creu de Sant Jordi 2022

Laia Palau, Creu de Sant Jordi 2022

La jugadora de bàsquet Laia Palau va ser condecorada amb la Creu de Sant Jordi d’aquest 2022. Palau ha rebut el títol per la seva trajectòria en el bàsquet femení d’elit.

“Esportista, per la seva trajectòria del bàsquet femení d’elit. Esport del qual que ha esdevingut jugadora referent tant en l’àmbit català com en l’internacional. Amb un total de 12 medalles és la basquetbolista més premiada de la història de Catalunya. El seu compromís amb el bàsquet segueix inequívoc després de la seva etapa com a jugadora incorporant-se a la direcció de la base de l’Uni Girona”, destacava Mònica Terribas abans d’atorgar la Creu de Sant Jordi a Palau.

Sobre Laia Palau
Laia Palau (42 anys) es va retirar com a jugadora aquesta temporada amb un palmarès brillant. Actualment, lidera un projecte conjunt de base entre l’Uni Girona i el Bàsquet Girona.

A banda d’haver col·leccionat clubs, estatals i també d’estrangers (ha jugat a França, Bèlgica, Austràlia i Polònia), ha acumulat un total de 33 títols al llarg de 25 anys, amb una dotzena de medalles amb la selecció en 19 campionats. Ha sigut internacional 314 vegades, xifra que va atrapar en els últims Jocs Olímpics celebrats a Tòquio.

Respecte a l’Euroleague Women, títol que ha guanyat dues vegades, és la jugadora amb més partits jugats (277) i que més assistències ha repartit (1353).

Attachment