LAIA PALAU VALORA LA TEMPORADA 23-24

LAIA PALAU VALORA LA TEMPORADA 23-24

Laia Palau, directora esportiva de l’Spar Girona, ha valorat la campanya 2023-2024 en una roda de premsa a Fontajau. L’excapitana del club ha deixat clar que “jo no puc parlar mai de fracàs perquè sé que hi ha hagut feina, implicació, compromís i batalla. El club és ambiciós, ho som tots, i no estem contents amb els resultats. No podem sortir a treure pit, però tot i així hi ha hagut moments que s’ha vist aquest equip, uns certs mínims s’han aconseguit. Soc exigent i no puc estar contenta amb la temporada, però també sé que passaran els dies. Ha continuat venint gent, mantenim l’esperit del què és l’Uni i seguim treballant perquè aquest equip estigui a dalt de tot. Som conscients de com està el panorama, la lliga, els rivals, i potser hem de no rebaixar expectatives però ser realistes i les coses s’hauran de fer cada vegada millor si volem seguir sent un dels equips de dalt. I aquest any, dels de dalt, hem sigut el pitjor”.

En ser preguntada pels problemes de la temporada, Palau considera que ha faltat “consistència”. “Hem vist un equip que ha mostrat diferents cares. Bons partits, trossos bons de partits, però també apagades puntuals o de tot un partit. La consistència i la solidesa. Mala llet? Sí, forma part d’aquesta consistència. Caràcter com a equip, diria jo. Ha estat un grup molt treballador. No han trobat la manera de fer-se fortes, no sé si ha estat una qüestió de confiança, d’autoestima com a grup”.

La directora esportiva ha deixat clar que Roberto Íñiguez “és la nostra primera opció. Volem que Roberto es quedi. Pel currículum, perquè el coneixem, perquè és un grandíssim entrenador. És molt vàlid per liderar un projecte d’aquesta magnitud”.

Respecte als títols, Laia Palau considera que l’Uni abans “guanyava títols i jugava finals perquè no hi havia tanta competència. Comencen a haver-hi cada vegada més projectes atractius, i això ho fa més difícil”. No obstant això, l’Spar Girona intentarà seguir lluitant pels títols i per recuperar una plaça a l’EuroLeague Women. “La configuració de la plantilla, que ja fa estona que hi estem treballant, és per intentar competir, guanyar títols o estar en disposició de guanyar plaça d’Eurolliga. Per tant, l’equip ha de ser gairebé d’Eurolliga, com aquest any. Per estar amb els de dalt, hem de fer coses competitives. També per donar espectacle, que és important. Tenim una massa social que ens segueix i ens sentim responsables”.

Una plantilla que es buscarà, principalment, caràcter. “Per l’any que ve, està clar que hem de fitxar caràcter. Però, com es fitxa això? Aquest és el plantejament. Això no ve en els números. També és curiós, perquè potser en un lloc una té molt caràcter i arriba aquí i no. El roster m’agradava molt, ho segueixo dient”.

Attachment