L’equip aconsegueix la classificació per a la següent ronda de l’Eurocup Women a Gernika (Gernika Bizkaia 47 – 78 Spar Citylift Girona)

L’equip aconsegueix la classificació per a la següent ronda de l’Eurocup Women a Gernika (Gernika Bizkaia 47 – 78 Spar Citylift Girona)

Gernika Bizkaia 47 – 78 Spar Citylift Girona

La quarta jornada de la fase de grups de l’Eurocup Women ha enfrontat el Lointek Gernika Bizkaia i l’Spar Citylift Girona. Tal com avisava Eric Surís en la prèvia, aquest és era el desplaçament més complicat de la fase, ja que les basques porten una ratxa de 7-0 a la Liga Dia.

Pel que fa a la competició euroea, les gironines arribaven al partit com a líders invictes, amb 3 victòries de 3 partits. Per contra, Gernika era arribava segon amb només una derrota, precisament en la jornada 1 a Fontajau. L’objectiu del partit era, sens dubte, assolir avui mateix la classificació matemàtica per a la següent fase, però també acostar-se a la Ronda de 16 amb passi directe, privilegi amb el que només comptaran els 8 millors equips de la primera fase. La resta d’equips hauran de disputar l’eliminatòria prèvia.

Inici intens per part de l’Spar Citylift. Bones defenses en els primers minuts i transicions ràpides liderades per Laia Palau i Núria Martínez han permès que l’equip comencés amb bon peu. Les dues bases han sabut trobar amb certa facilitat a Colhado i Reisingerova sota el cèrcol. El marcador al final del primer quart indicava un 11 – 21.

La intensitat defensiva estava essent la clau de la bona renda aconseguida per les d’Eric Surís, però un parcial de 5-0 favorable a Gernika en l’inici del segon període ha posat altre cop a les locals dins del partit. El canvi a defensa zonal de l’equip de Mario López ha propiciat que les gironines no estiguéssin tan còmodes. No obstant això, les rotacions, amb l’entrada de Rosó i Oma, han donat oxigen i el marge aconseguit al primer quart s’ha pogut mantenir. Hampton, molt encertada en totes les facetes d’atac, i fins i tot recuperant, ha arribat a la mitja part amb 15 punts. Al descans, 31 – 43.

Passat el descans, l’equip ha sortit molt endollat i ha aconseguit deixar les locals més de 5 minuts sense anotar, propiciant una diferència màxima en aquell moment de +20. L’actuació de Nadia Colhado a totes dues cistelles ha estat més que remarcable: 6 punts, 5 rebots i 1 tap que han ajudat a aconseguir una renda de +21 en el marcador, que indicava un 40-61.

Amb el partit controlat, l’últim quart no ha tingut sorpreses dins el pla de l’staff gironí. Ha estat un període que, amb el 47 – 78 final, ha servit per consolidar el bon joc de les gironines que ja estan classificades matemàticament, almenys, com a segones de grup. Els dos propers enfrontaments, davant el Clube Uniao Sportiva dimecres vinent a Fontajau i davant l’Uni Györ d’aquí a quinze dies, determinaran si es classifica directament per a la Ronda de 16 del mes de gener evitant l’eliminatòria prèvia.