L’equip es consolida al capdamunt de la taula davant d’un fort Gernika. (Gernika Bizkaia 68 – 73 Spar Citylift Girona)

L’equip es consolida al capdamunt de la taula davant d’un fort Gernika. (Gernika Bizkaia 68 – 73 Spar Citylift Girona)

Lointek Gernika 68 - 73 Spar Citylift GIrona

L’enfrontament d’avui, corresponent a la jornada 11 de la Liga Dia, portava l’equip a Gernika. Un duel amb el lideratge de la lliga en joc, ja que tots dos equips, juntament amb Perfumerías Avenida, es trobaven amb un 9-1 en la classificació general del campionat.

Inici d’alt voltatge per a les basques, que han sabut obrir una escletxa ràpidament en el marcador. 16 punts en els primers sis minuts han posat en alerta a l’Spar Citylift Girona i justificaven la meritòria posició de Gernika, que està fent una temporada excel·lent. Un temps mort demanat per Eric Surís ha tallat la mala ratxa i ha recompost l’equip que, amb diverses defenses fermes ha aconseguit tornar al partit. Amb tot, el resultat al final del primer període ha estat de 20 – 17.

En l’inici del segon quart l’equip ha sabut trobar millors situacions de tir i ha començat a fer el joc que volia; Rosó Buch ha actuat com a revolsiu, i la intensitat defensiva de les gironines ha estat clau per dificultar la circulació de bola local. Gwathmey, la jugadora més activa en els primers minuts de Lointek Gernika, ha causat la gran majoria de problemes per a la defensa de les noies d’Eric Surís, i era sens dubte la peça a parar durant la segona meitat, a la qual s’hi ha arribat amb un 31 – 30.

Les basques han iniciat el tercer període molt endollades, i han posat en molts problemes la zona exterior de les gironines. Un parcial desfavorable de 9 – 0 tot just al començament ha compromès el partit per a l’Spar Citylift Girona. L’equip necessitava reaccionar aviat en una pista complicadíssima, i ho ha fet durant uns minuts a través de l’ofici i la connexió de les bases amb jugadores com Shay Murphy que, des dels 4 metres, han evitat que les locals trenquéssin el partit. L’encert basc, però – amb un 46% contra un 32% gironí en tirs de camp – ha fet que s’arribés al final del tercer quart amb un 55 – 45.

L’últim període ha estat d’infart: un triple balsàmic de Hampton i una penetració, sumada a una suspensió de Rosó Buch, han reduït la distància a -3 punts quan només s’havia jugat un minut de quart. Tot i el ràpid ajustament en el marcador, no ha estat fins a l’últim minut que les gironines han pogut capgirar el resultat. Hampton, amb 20 punts i 18 de valoració, ha liderat l’encert visitant que s’han endut una victòria – 68 – 75 – a domicili que desmarca l’equip d’un dels seus perseguidors més directes.