L’equip fa gala del seu caràcter guanyador i s’emporta el partit d’anada a Turquia. (62 – 65)

Galatasaray 62 - 65 Spar Citylift Girona

Passar a la història del club no és gens fàcil. Tant staff com jugadores sabien que es trobarien un ambient hostil i un gran equip al davant, i s’han complert les expectatives. No només tenint en compte que el Galatasaray és un equip que prové d’Eurolliga, sinó també perquè en aquests moments de la temporada ningú dona una pilota per perduda i baixar de marxa per un instant pot ser letal.

L’inici ha estat frenètic, amb atacs ràpids i poc control en la circulació de pilota, fet que beneficiava a les locals. Les coses han començat complicades pels interessos de l’Spar Citylift Girona amb 3 triples seguits per part del Galatasaray. Un començament de partit irregular i poc encertat en tirs de camp que ha suposat arribar al final del primer quart amb un marcador de 20-12.

El segon període ha seguit una tònica semblant fins a falta de 4 minuts per a la seva finalització. Les locals han demostrat que estaven tenint un domini clar del rebot ofensiu i les gironines ho  acusaven. Com ja ens havien avisat els tècnics Eric Surís i David Muñoz, ens enfrontàvem a un equip molt equilibrat en totes les zones i amb capacitat per fer-nos mal en qualsevol situació de partit.

L’equip però ha demostrat tenir el caràcter i la maduresa necessària per estar a l’altura de la cita. Un parcial favorable de 0-13 i una defensa sòlida – en zona en molts moments tal com ja va passar a Logronyo -, ha propiciat que les turques no anotessin durant pràcticament 6 minuts i han capgirat el marcador per arribar al descans per davant amb un 34 – 35.

La bona defensa ha seguit durant el tercer quart, provocant alguna possessió esgotada tot just començar el període. Les alternatives al marcador s’han succeït constantment, fet que ha beneficiat l’espectacle i ha regalat un partit vistós a la pista turca davant d’un públic decidit a posar pressió a les visitants.

Quan les gironines han sabut tancar bé les segones jugades, amb una contribució de Nadia Colhado de 14 rebots en total, el pes del partit s’ha desviat cap a les visitants, que han sabut aprofitar-ho per a aconseguir un resultat més que digne en una pista molt complicada i que permet afrontar la tornada amb garanties d’èxit.

Ara doncs l’eliminatòria queda ben oberta i es decidirà dimecres que ve a les 20:30 h. a Fontajau, on l’Spar Citylift Girona gaudirà de tres punts d’avantatges molt treballats.