L’equip que més anota, l’equip que menys encaixa

L’equip que més anota, l’equip que menys encaixa

Equip-maxim-anotador

Superat l’equador de la competició domèstica, després del partit davant MannFilter de diumenge passat corresponent a la primera jornada de la segona volta, l’Spar Citylift Girona és l’equip més encertat de cara a cistella -amb 1139 punts- i és al mateix temps el que rep menys punts per part de les rivals -773-.

Aquest curs a la Liga Dia l’equip ja acumula 5 victòries per més de 20 punts, una per més de 30, una altra superant els 40 punts de diferència, i fins a dues ocasions ha aconseguit guanyar de 50 punts o més. Amb tot, el balanç acumulat és de 13-1 en la classificació.

Els ingredients d’aquesta bona trajectòria

Passant d’una vista general a una de més particular, la valoració acumulada de la plantilla és de 1401, amb una mitjana de 100 per partit. L’aspecte anotador és, sens dubte, essencial en el bon trajecte de l’equip: Murphy, amb 228 punts i una mitjana de 16,29 per partit, és la 3a màxima anotadora de la categoria. Hampton la segueix de prop amb 226 punts – anotant-ne 16,14 per partit -.

La generositat de l’equip queda palesa amb les dues bases, i és que Laia Palau, amb 84 assistències – 6 per partit -, és la tercera de la Liga Dia. D’altra banda, la mataronina Núria Martínez presenta una mitjana de 4,29 passades acabades en cistella per partit, el que suposa un total de 60 en el que portem de lliga. Martínez també destaca en l’aspecte recuperador essent la 5a de la lliga, amb 28. La màxima recuperadora de l’equip, però, és Shay Murphy amb 32.

La zona interior també té un paper més que destacat en el balanç ofensiu i defensiu: la pivot brasilera Nadia Colhado, amb 93 rebots, n’aporta 6,64 per partit, seguida de Keisha Hampton que ja n’ha capturat 88. També és destacable el paper d’Helena Oma, agafant un rebot cada 4 minuts. D’altra banda, la jove Julia Reisingerova és una peça clau per als esquemes d’Eric Surís i disputa gairebé 19 minuts per partit en el seu primer any, i Rosó Buch, en la seva segona temporada com a capitana, es mostra molt encertada en pràcticament tots els aspectes del joc i lidera l’equip en percentatges d’encert en tirs lliures, amb un 85%.

Aquestes només són algunes de les aportacions de totes les peces que disposa l’staff, sumant-hi ara la nouvinguda Leia Dongue, per fer front a una segona volta que promet emocions fortes.

Attachment