Marina Artero i Clàudia Acín es pengen la medalla d’argent als Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques

Marina Artero i Clàudia Acín es pengen la medalla d’argent als Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques.

 

Artero-Acín-

El passat 3 de gener i fins al 7 es va disputar el Campionat d’Espanya a Huelva, on les jugadores Clàudia Acín i Marina Artero, del Citylift Infantil A, van formar part del combinat català entrenat per Lluís Biosca.

Catalunya enquadrat en el grup A, va disputar la fase de grups contra les seleccions de Castellà i Lleó, Canàries, Comunitat de Madrid i Euskadi. L’equip català va guanyar amb molta comoditat tots els partits, excepte la primera jornada; Castella i Lleó va posar les coses molt difícils a les de Biosca, que finalment es van emportar el partit per un ajustat 42 a 44. Catalunya va acabar la fase de grups com a primera classificada i amb el passi a semifinals.

A les Semifinals, les catalanes es van enfrontar a la selecció d’Andalusia, que només va aguantar els primers 20 minuts, arribant a la mitja part amb un ajustat 32 a 27 favorable per a les catalanes. A la represa, un parcial de 18 a 6 per a les de Biosca, trencava el partit. Tanmateix, no va ser fins a l’últim quart, on un parcial de 20 a 3 sentenciava a les andaluses. Catalunya es classificava per a la final amb un còmode 70 a 36.

Després d’una molt bona fase de grups i d’un bon resultat a semifinals, les catalanes es van retrobar a la Comunitat de Madrid a la final. Els nervis i el desencert per part del combinat català en els primers 10 minuts, les va portar a remolc al llarg dels 40 minuts. Un parcial de 9 a 22 per a les madrilenyes, al final del primer quart, va condicionar a les catalanes. No obstant això, gràcies a un molt bon segon quart s’arribava a la mitja part amb un resultat de 30 a 36. A la represa, les coses van seguir molt igualades, però les catalanes mai van aconseguir capgirar el partit. Amb un 41 a 44 al minut 30, tot semblava indicar un final de partit emocionant, però un parcial de 5 a 31, va deixar a les de Biosca lluny de qualsevol oportunitat per a proclamar-se campiones. Catalunya acabava en segona posició amb el resultat final de 46 a 75.

La dada

Les jugadores del Citylift Infantil A, van tenir un paper destacat al llarg de la fase de grups. Marina Artero amb 18 minuts de mitjana, i Clàudia Acín amb 16 minuts per partit. La responsabilitat de les gironines no va decaure a la fase final amb 17 i 19 minuts de mitjana respectivament.

 

RESULTATS

J1. 3 Gener – 11:30h.                        Castella i Lleó 42-44 Catalunya

J3. 4 Gener – 11:30h.                       Catalunya 77-31 Canàries

J4. 4 Gener – 19:30h.                       Comunitat de Madrid 63-96 Catalunya

J5. 5 Gener – 13:30h.                       Catalunya 69-33 Euskadi

Semifinals. 6 Gener – 17:30h.           Catalunya 70-36 Andalusia

Final. 7 Gener – 11:00h.                    Catalunya 46-75 Comunitat de Madrid