L’EQUIP SEGELLA UNA GRAN VICTÒRIA A TENERIFE (TENERIFE 59 – 98 SPAR GIRONA)

Ho va dir Laura Antoja a la roda de premsa: l’aturada FIBA ens ha de servir per millorar detalls ofensius. Dit i fet. Primer quart excel·lent de l’Spar que no ha perdonat les ocasions per imposar un avantatge definitori, i és que l’Uni ha superat al Tenerife per 59 a 98. Reisingerová (21 punts), Burke (18 punts) i gardner (16 punts) han combinat un total de 55 punts.

L’Spar Girona, vestit de goliat, ha arrancat el xoc com a clar dominador. De fet, les gironines, amb un parcial de 0 a 13 liderat per Rebekah Gardner (4 punts) i Binta Drammeh (5 punts) s’ha emportat la primera part del partit: un inici contundent amb un ritme molt alt en el que l’Uni Girona ha sigut superior a les locals. Amb un parcial de 0 a 15 a favor nostre, el conjunt insular ha necessitat que el partit avances per entrar en el partit, situant-se a -10 gràcies a un tir des de la mitja de Raksanyi. L’entrada del partit del Tenerife no ha intimidat a les nostres, que amb una defensa sòlida i amb un gran encert des de la mitja distància i des de la personal -cistelles de Reisingerová, Flores i Eldebrink- hem tancat el primer quart 9 a 32.

El canvi de periodes no ha afectat a l’Spar Girona, que des de la defensa ha tornat a dominar el partit (9 a 39) i Kennedy Burke, amb sis punts consecutius, ha castigat des de la pintura al conjunt insular (11 a 45). Amb un Tenerife totalment descol·locat pel gran joc de les nostres, l’Spar Girona no ha disminuït el ritme ofensiu i un 2+1 de Gardner ha posat el 15 a 52. A falta de tres minuts, les locals han millorat la precisió en el tir. No obstant això, les gironines han continuat dominant el ritme del partit gràcies a una Reisingerová encertada des de la mitja distància (4/4 en el tir, 23 a 56).

En la represa, Rebekah Gardner ha agafat responsabilitats per mantenir l’avantatge en el marcador, i gràcies a l’encert en el tir l’Uni ha agafat ritme (23 a 61). Seguidament, tot i la iniciativa del Tenerife, Burke i Reisingerová s’han sumat al festival ofensiu: l’americana ha dominat des de la llarga distància i la txeca s’ha sumat des de la línia de tres i des de la zona (40 a 73). El Tenerife, sense oportunitat de frenar a les nostres, ha intensificat la defensa. No obstant això, la pressió defensiva ha tingut conseqüències i l’Spar, des del tir lliure, s’ha fet amb el tercer quart (42 a 81).

Amb el partit més que resolt, els dos conjunts han reduït la velocitat en el joc ofensiu: les gironines han sumat gràcies a dos triples de Soler i un moviment d’Iho a la pintura, mentre que el Tenerife ha maquillat el marcador des de la llarga distància (48 a 89). Un tir des de la mitja distància en el tram final de partit de Reisingerová ha col·locat el +40 a favor nostre i l’Uni, finalment, s’ha imposat per 59 a 98.