L’Esportiu: “Com fruita madura”

SPAR CITYLIFT GIRONA 85 – 67 IDK GIPUZKOA

L’Spar Citylift Girona tanca la primera volta amb 11-2 gràcies a una victòria que es lliga tard però amb contundència

Ferrari (11 pèrdues) és assecada però falta un antídot per aturar el recital de Colhado (33 punts)

Foto: Manel Lladó / L'Esportiu

Foto: Manel Lladó / L’Esportiu

TONI ROMERO – GIRONA
La victòria que tanca la segona millor primera volta de l’Spar Citylift Girona (11-2) va ser més contundent del que el decurs del partit va mostrar. Quan el Guipúscoa –sobretot Ocete i Ferrari– van assumir la derrota el seu equip es va deixar anar i va encaixar un 19-6 en vuit minuts. L’Uni havia madurat el partit i, amb més efectius i el cap al seu lloc, va fer caure el fruit i el va posar al sarró malgrat la portentosa actuació de Nadia Colhado, MVP indiscutible de la jornada i qui sap si de la temporada.

Ritme i transició

L’Uni va fer un recital de transició en el primer quart. De fet, es tractava de castigar la mancança d’efectius visitants i, fora del primer triple de Jordana i els dos últims bàsquets del quart (25-15) tot va arribar en transició, que acabava en bàsquet, en falta i visita al tir lliure o en triple d’Ibekwe arribant en segona onada, amb la defensa basca enfonsada a baix buscant fer bon balanç. El Guipúscoa també corria quan podia però, just d’efectius, s’acabava refugiant en una zona. El primer quart es va tancar amb alguna mala decisió de Peters i amb l’inici del recital de Colhado (25-21).

La brasilera va anotar 12 dels 14 punts del seu equip en el segon quart, la majoria després de rebot d’atac (18 punts i 10 captures a la mitja part). L’havia començat defensant Silva i, amb la segona falta de la portuguesa, va prendre el relleu Spanou. Tot correcte fins al segon quart. Sense precisió de fora, el Guipúscoa va començar a buscar la internacional carioca a dins i, superior físicament, no hi va haver bones ajudes per aturar-la ni manera d’impedir que enfonsés les defensores al pal baix.

A la tercera falta prematura de Sarr (27-21, 11′) s’hi van afegir alguns desajustaments defensius i la dificultat de construir l’atac amb la pressió a tota la pista de l’Uni. Ferrari patia amb les pèrdues (11), Oma era energia a alta tensió i les 11 recuperacions gironines a la mitja part desgastaven el rival. Un triple de Leo (44-25, a 3:55) feia agenollar el rival, però era més aviat l’Uni qui perdia to competitiu i deixava el rival viu –però esgotat– en l’intermedi (48-35).

Colhado fa el que vol

De la mateixa manera que el Guipúscoa no mereixia tant a la mitja part, en el tercer quart l’Uni tampoc (64-56). La defensa a Colhado va ser un drama (11 punts i 6 rebots més), Ibekwe i Silva carregaven amb quatre faltes i al final era Peters qui se n’acabava encarregant. A més despertava Ferrari (primer triple després de cinc errors) que tot seguit en fallava un amb 56-54.

2 rècords individuals de la temporada va batre Nadia Colhado: el de punts (31 d’Ibekwe) i el de valoració (36 de Spanou i ‘Monty’)

Però va arribar el moment Oma. Defensant, forçant pèrdues, anotant, agafant rebots, la novena jugadora de la plantilla es va convertir en la peça més valuosa a final del tercer quart i principi de l’últim. Ja fa dies que creix i Fontajau li ho va reconèixer corejant el seu nom. Amb 72-59 el triomf transitava per les mans locals, tot i que Colhado insistia i posava de manifest un problema nou, la falta d’antídot (Alminaite tampoc ho hauria estat) per a jugadores tan interiors.

16 recuperacions –11 van ser en la primera meitat– és el sostre de la temporada de l’Uni, que estava en 15 contra l’Araski

 

Nou dies de vacances

Èric Surís ha concedit vacances a la plantilla des d’avui fins al dia 27. Seran nou dies complets de festa per refer-se de la primera volta de la LLF amb l’afegit de la primera fase de l’Eurocopa. L’equip s’entrenarà quatre dies seguits a partir de l’endemà de Sant Esteve i tornarà a tenir festa el cap de setmana de Cap d’Any per tornar a l’activitat el 2 de gener (dilluns) ja amb la vista posada en el partit contra el Mann. Les dues primeres setmanes del 2017 seran senceres, només amb el partit del cap de setmana. A partir de la tercera, torna la competició europea.

En el tram central ens hem atabalat, no ens hem adaptat al partit ni a l’arbitratge. Però hem tret amb nota un partit contra un top 4 de la lliga

La defensa és una manta i no ho tapa tot. Ens ha faltat físic i no hem parat Colhado però Ferrari no ha entrat en el partit

En el quart període ens hi hem tornat a posar i mentalment hem estat molt centrades perquè el partit no perillés

ÈRIC SURÍS

Attachment