L’Spar Citylift Girona s’emporta el derbi català (Spar Citylift Girona 71 – 56 Cadí La Seu)

L’Spar Citylift Girona s’emporta el derbi català (Spar Citylift Girona 71 – 56 Cadí La Seu)

Crònica Spar Citylift Girona - Cadí La Seu

El derbi català entre l’Spar Citylift Girona i el Cadí La Seu ha agafat tots dos equips en un excel·lent moment de forma. Pel bàndol gironí, les jugadores d’Eric Surís acaben de segellar la classificació per a la ronda de 8 de l’Eurocup Women en una treballadíssima eliminatòria davant l’MBA de Moscow. A més, precisament des del partit de la primera volta davant Cadí La Seu compten els partits de Liga Dia per victòries.

L’equip urgellenc també es troba en un gran moment; han 12 victòries en les 17 jornades de competició i la darrera d’aquestes va ser davant un rival directe, el Gernika Bizkaia, al qual van derrotar amb solvència.

El matx ha començat de forma intensa, amb defenses rocoses i possessions curtes. Les locals han sabut trobar, en els primers minuts, a Keisha Hampton alliberada per anotar els primers 6 punts del partit quan la circulació de pilota encara no era del tot fluïda. El primer quart ha acabat amb un 19-15.

Durant el segon període, les gironines s’han sentit molt més còmodes a pista. Un parcial inicial de 15-0, amb una gran Reisingerova a la zona interior i unes defenses asfixiants de tot l’equip. Tot i això, Cadí La Seu no s’ha volgut donar per vençut i ha contestat amb un parcial de 0-8 que Eric Surís ha parat amb un temps mort. Al descans el resultat ha estat de 41-25.

A la represa les urgellenques han sortit al parquet amb l’objectiu de posar-se ràpid al partit, i han estat a punt d’aconseguir-ho gràcies al punt de rauxa que els hi havia faltat durant la primera part, arribant a reduïr el desavantatge a -11 punts. L’Uni, però, ha sabut reubicar-se i tornar a trobar en l’encert exterior el seu millor argument per seguir per davant i finalitzar així el tercer quart amb un 57-41.

Les locals no han vist perillar en cap moment la victòria durant l’últim quart, que finalment ha acabat amb un 71-56. Ara la plantilla tindrà una setmana tranquila per preparar el partit de dissabte vinent a Zamora, corresponent a la 19a jornada de la Liga Dia.