L’Spar Citylift Girona s’emporta l’última victòria europea a Fontajau ( Spar Citylift Girona 65 – 53 Famila Schio)

L’última jornada d’EuroLeague a Fontajau ha finalitzat amb victòria local. L’Spar Citylift Girona s’ha imposat al Famila Schio amb solvència per un còmode però, al mateix moment, enganyós 65 a 53.

El Famila Schio no ha pogut aguantar durant els quaranta minuts la dura intensitat de l’Spar Citylift Girona i la pressió dels espectadors presents al pavelló. Les locals havien de guanyar el partit per seguir amb opcions a classificar-se a l’EuroCup mirant de reüll al que feia el Dynamo de Kursk.

Els primers compassos del partit han estat de tempteig on ambdós conjunts han vist com el grau de dificultat per anotar era bastant alt. No ha estat fins passat el minut dos que Laia Palau ha obert el marcador. A partir d’aquí, el Famila Schio s’ha dedicat a portar el control del partit i sent més agressives tan defensivament com ofensivament. La seva jugadora estrella, Sandrine Gruda ha gaudit d’uns bons primers moments que no tardarien a convertir-se en dolents. Una cistella de Battisodo ha marcat el final dels primers deu minuts per un pobre 8 a 13 al lluminós.

A la segona part, l’escorta francesa de l’Uni, Magali Mendy, s’ha posat l’equip a les espatlles fent 12 dels 18 punts globals de l’equip. Mentrestant, l’agressiva defensa de Coulibaly sobre Gruda ha servit per igualar forces i inclòs posar el conjunt català per davant al marcador. Dotto i Harmon han aguantat a l’equip italià quan més malament ho han passat. La primera part ha finalitzat amb un punt d’avantatge per les de Venècia – 26 a 27-.

Amb el tercer quart ja començat, l’Spar Citylift ha passat com un tsunami per sobre del Famila Schio. Coulibaly al principi del quart i María Araújo i Magalí Mendy anotant des de la línia de 6,75 han capgirat el marcador perquè s’iniciés l’últim període amb les locals per davant, 46 a 42. Per part del conjunt venecià destacar els nou punts durant el quart de la capitana Francesca Dotto.

Al tram final del partit, Marta Xargay ha fet esclatar d’emoció a tot Fontajau liderant a l’equip amb 11 punts i sent la principal culpable que la diferència al marcador, cada vegada, anés sent més llarga. Fins als setze punts. Dins l’espectacle de la jugadora catalana, Sonja Vásic també ha volgut tenir el seu moment de glòria fent sis punts. L’exjugadora de l’Spar Citylift Girona, Leonor Rodríguez ha donat la cara pels interessos visitants fent set punts en el transcurs del quart i onze en el total.