L’Spar Citylift Girona s’emporta un derbi català amb olor de Play Off. (63 – 76)

cronica-cadi

Un derbi sempre és un partit especial, i tots dos conjunts s’han pres l’enfrontament com es mereixia l’ocasió. Sens dubte, com apuntava Eric Surís en la prèvia del matx, l’equip estava davant una bona oportunitat de passar pàgina després de la crua eliminació de l’Eurocup Women el passat dimecres.

El partit corresponent a la 23ª jornada de la Liga Dia ha començat amb les gironines buscant connexions entre les jugadores exteriors i les pivots per intentar generar superioritats sota cistella. El joc exterior no ha començat del tot fi per cap de les dues bandes, el que ha suposat un marcador un pel més baix del que estem acostumats aquesta temporada –13 a 15 al final del 1r quart-.

Un inici erràtic que s’ha pogut suavitzar amb una bona estadística en els rebots ofensius per part de l’Spar Citylift Girona –només en el primer període Nadia Colhado ja n’havia capturat 5-.

Les lleidatanes, que avui gaudien d’un gran ambient al seu pavelló, arribaven al partit en plena forma. Després d’un inici de competició irregular, han aconseguit entrar en llocs de play off i actualment se situen cinquenes a la classificació amb 12 victòries i 10 derrotes.

Un dels grans problemes per les d’Eric Surís han estat les pilotes perdudes i les dificultats de circulació amb les que s’ha trobat gràcies a la bona defensa del Cadí La Seu. En un matx molt competit, on en la primera meitat l’avantatge ha girat constantment al voltant d’uns 3 – 5 punts a favor de les visitants, el pes del partit ha quedat molt repartit. Això sí, els atacs de les gironines han estat sempre ben equilibrats entre zones interiors i exteriors, mentre que el Cadí La Seu ha basat més el seu joc ofensiu en el tir exterior.

Un 3r quart que semblava ser dels que ja hem viscut en vàries ocasions aquesta temporada, ha permès trencar el partit i aconseguir un marge de 10 punts al marcador. Transicions ràpides de Mendy, molta efectivitat en el tir per part de Colhado i Martínez -MVP amb 12 punts, 12 rebots i +28 de valoració- i alternatives entre defenses zonals i individuals han estat els ingredients per començar a definir el resultat d’un partit que es divisava amb un final ajustat.

Però l’equip avui ha topat amb un gran conjunt, molt ben treballat pel tècnic Bernat Collell, que ha demostrat perquè es troba en zona de play off. El Cadí-La Seu ha sabut remuntar els 10 punts de desavantatge a base de triples i transicions ràpides per tornar la igualtat al marcador i oferir-nos un últim quart d’allò més ajustat.

En l’últim període, amb una defensa molt agressiva de l’Spar Citylift i un molt bon percentatge d’encert en el tir exterior, el partit s’ha posat molt de cares pel cantó visitant amb avantatges que han superat els 10 punts durant pràcticament tot el quart. Al final, el resultat de 63 – 76 permet girar pàgina després de l’eliminació davant del Galatasaray i demostrar que l’equip està més fort que mai.