L’SPAR GIRONA ASSALTA LA PISTA DEL SOPRON (SOPRON BASKET 53 – 68 SPAR GIRONA)

Gran segona part de l’Spar Girona que ha sorprès al Sopron Basket. Tot i el gran inici de l’equip hongarès, les nostes jugadores han remuntat el partit amb un tercer quart de molt bona defensa i de molta anotació. Finalment, l’Uni s’ha imposat per 53 a 68. Amb aquest resultat, l’Spar se situa a la primera posició del grup B de l’Euroleague Women.

La mitja distància, clau per l’Uni

Plantejament ofensiu molt dinàmic d’Alfred Julbe, que ha vist com les nostres jugadores han dominat el primer quart amb encerts des de la mitja distància i bones penetracions, on ha resaltat el joc ofensiu de Julia Reisingerová amb 8 punts. Tot i el 5 a 14 de l’Uni, el Sopron Basket ha reaccionat amb accions individuals que han acabat amb parada i tir, destacant els 4 punts de Briann January i un parcial de 6 a 0. En el tram final, les defenses individuals s’han imposat al ritme de partit proposat pels dos conjunts i sense poder accedir a la zona, Gabby Williams s’ha inventat un triple per empatar el xoc a 14.

Parcial de 17 a 2

Les dues faltes personals en el primer minut del segon quart han castigat el plantejament de l’Uni. De fet, aquesta situació la aprofitada el Sopron, que amb atacs verticals d’Aliz Varga i Gabby Williams han imposat un parcial de 17 a 2 (20 a 14). El temps mort d’Alfred Julbe ha sigut un punt d’inflexió i l’entrada de Julia Reisingerová a donat a l’Spar més alternatives ofensives (cistelles de Binta, Palau i Julia, 22 a 20). Però en els últims dos minuts, el Sopron ha tornat a fer servir la seva artilleria i en un tres i no res -dominant el rebot ofensiu- s’han distànciat en el marcador (30 a 23).

Sorprenem en el tercer quart

En la represa, dues pilotes perdudes consecutivament han posat el +12 a favor del Sopron Basket. Tot i que les nostres jugadores han optat per un estil vertical, les hongareses han frenat a l’Spar mitjançant les faltes personals. La solució semblava que tenia efecte, però amb el pas del minuts el Sopron s’ha quedat sense recompensa, ja que les cistelles de Rebekah, Palau i Burke des de sota cistella -dominant el rebot ofensiu- han posat un parcial de 0 a 6. Seguidament, amb tot el bloc local defensant l’interior, Binta Drammeh no ha dubtat des de la llarga distància (35 a 32). A falta de tres minuts i amb igualtat màxima en el marcador, el duel entre Varga i Flores han elevat el nivell del partit (8 punts i 6 punts respectivament) i els dos conjunts s’han intercanviat cistelles constantment. De fet, un bon revers de Kennedy Burke ha avançat a les nostres quan faltava un minut i mig (41 a 43). Amb ganes de més, Flores des de la personal i Burke amb una gran penetració han distanciat més a l’Uni. Tot i que mitjançant els tirs lliures January ha retallat distàncies, una gran cistella a tauler de Rebekah ha posat el 43 a 49.

L’inici de l’últim quart no ha pogut començar millor per les nostres, i és que les americanes Rebekah Gardner i Kennedy Burke han agafat responsabilitat ofensiva (43 a 54). No obstant això, Hatar ha fet presència amb la seva altura i ha retallat distàncies (47 a 54). Tot i que el Sopron ha sorprès amb accions defensives de Gabby Williams, l’Spar ha igualat intensitats, posant el +10 amb una gran defensa de Binta Drammeh (49 a 59). Amb el Sopron abatut, les nostres jugadores han continuat fent sang, destacant els últims punts de Binta Drammeh (53 a 68).