L’UNI NO POT CULMINAR LA REMUNTADA (GALATASARAY 80 – 68 SPAR GIRONA)

Un Spar Girona de menys a més no ha pogut superar al Galatasaray en la jornada 12 de l’Euroleague Women. Tot i un bon inici de les nostres jugadores, el conjunt turc ha reaccionat i ha dominat la primera part de l’enfrontament (48 a 30). Tot i una bona reacció en l’últim quart, la diferència del primer compàs ha sigut determinant i l’Uni ha caigut a Istanbul per 80 a 68. Kennedy Burke, amb 22 punts, 6 rebots i 21 de valoració, ha estat la referència ofensiva del nostre equip.

Defensa 2-3

Quan parlem d’estil ‘a l’americana’ parlem d’un ritme vertical, d’atacs des de fora per finalitzar sota cistella. Amb Rebekah Gardner i Kennedy Burke liderant l’ofensiva gironina, l’Spar Girona ha dominat el primer compàs de l’enfrontament (6 a 10). No obstant això, les turques, sense fer gaire soroll, han seguit el ritme ofensiu de l’Uni gràcies a una Krajisnik inspirada a dins la zona, descartant els dos equips els atacs des de la llarga distància. Finalment, gràcies a la pressió defensiva, Bilgic ha aprofitat dues errades per avançar a les turques (14 a 12). Amb poca diferència en el marcador, ambdós conjunts han fet esforços en defensa, però les transicions del Galatasaray han acabat diferenciant a les turques (24 a 15).

Tot i els dos punts sota de Reisingerová, l’Spar no ha trobat espais a la defensa del Galatasaray. Aquesta situació l’ha aprofitada l’equip local per continuar augmentant la renda i un triple de Bilgic ha posat el +15 (33 a 18). Amb els pas dels minuts, les gironines han aconseguit situar-se a pista, obtenint una petita reacció (parcial de 0 a 4 executat per Mendy i Rebekah, 35 a 24). Però això només ha alimentat les ganes de més del Galatasaray, que de nou, amb una defensa zonal 2-3 i amb transicions ofensives ràpides han tornat a castigar la nostra defensa. Finalment, dos triples consecutius de l’Uni -Flores i Mendy– han posat el -13, però Yilmaz ha copiat l’estratègia per anotar des de la llarga distància (48 a 30).

La represa, Krajisnik ha dominat els primers atacs amb un tir molt fiable, posant el +20 en el marcador (53 a 33). I si Tina Krajisnik ha sigut la principal arma del Galalatasay, l’Spar Girona s’ha defensat amb Kennedy Burke (60 a 42). L’americana ha sostingut les opcions de l’Uni i tot i les constants contestacions de les turques, les nostres jugadores han anotat un seguit de cistelles per retallar distàncies (parcial de 18 a 21, 66 a 51).

Reacció sense recompensa

Ja en l’últim quart, Rebekah Gardner ha anotat la primera. La reacció del Galatasaray no s’ha fet esperar, que en la següent acció no ha perdonat (68 a 53). De nou, Burke ha insistit en retallar distàncies i seguidament, una bona acció defensiva de Magali Mendy ha posat el -11 (68 a 57). El temps mort local no ha canviat la dinàmica del partit, però el domini del rebot ofensiu per part de les locals ha mantingut la diferència. A falta de tres minuts, l’Spar Girona ha continuat treballant per remuntar el partit gràcies a una Mendy encertada (74 a 66). Però amb l’Uni enfocat en atacar, el Galatasary ha castigat els espais de la nostra defensa, imposant-se per 80 a 68.