L’Spar Girona cau a la Fonteta i no estarà a la Final (Valencia Basket 87 – 74 Spar Girona)

L’Spar Girona cau a la Fonteta i no estarà a la Final (Valencia Basket 87 – 74 Spar Girona)

L’Spar Girona havia disputat totes les finals des del 2015

Foto: Miguel Ángel Polo

S’havia de buscar l’èpica. I és que l’Uni havia de capgirar el 64-73 de dimecres a Fontajau. Tot i la dificultat del repte, el somni de disputar de nou la final semblava possible després de posar-se per primer i únic cop 10 amunt (45-55). No obstant això, un cop el conjunt local avançant la línia defensiva, un parcial de 16 a 0 ens ha fet tocar de peus a terra i el Valencia Basket s’ha imposat per 87 a 74.

Ambdós equips han forçat els seus tirs inicials. La culpa? La defensa d’alt nivell del primer compàs de partit. No ha estat fins al revers de Reisingerová quan l’Spar ha aconseguit anotar la primera cistella. Aquests dos punts han despertat les armes ofensives dels dos equips i l’Uni, mitjançant JuliaVasicElonu i Grau, ha posat el 7 a 8. Tot i les bones maneres de l’Spar, el València ha continuat seguint els passos ofensius de les gironines, contestant les accions que ha proposat l’americana Chelsea Gray (3/3 T2). Els dos primers punts de Laia Flores amb la samarreta de l’Uni han donat un lleuger avantatge en el marcador (16 a 17).

Sense poder convertir des de la llarga distància, l’Spar Girona ha focalitzat els primers atacs a dins la zona, on Julia Reisingerová ha destacat anotant els primers quatre punts. La tornada a pista de Chelsea Gray ha sigut determinant. L’americana ha pressionat en defensa i ha encomanat l’energia a les seves companyes: en un tres i no res, Reisingerová no ha fallat les seves ocasions, obligant a l’entrenador local ha demanar temps mort (20 a 28). Una pausa efectiva, ja que el conjunt taronja s’ha aproximat des de la línia de tres (27 a 30). No obstant això, l’encert des de la personal (14/14) ha mantingut la distància en el marcador i l’Spar ha dominat el segon quart per 33 a 38.

No ha estat fins al tercer assalt quan Laia Palau ha convertit el primer triple de l’Uni (35 a 41). Un cop oberta la llauna, Vasic ha aprofitat la seva ocasió des de la llarga distància per posar el 38 a 44. Inspirades en atac, ambdós equips han fet esforços per imposar el seu estil. El resultat ha estat un intercanvi contant de cistelles, amb un ritme vertical de partit (45 a 52). No ha estat fins al triple des de la banda de Vasic que el València ha demanat temps mort, i és que amb un 45 a 55 el nostre conjunt se situava per primer cop a la Final de la Lliga Femenina Endesa. La pujada de la línia defensiva del València s’ha notat en els atacs de les gironines i el conjunt taronja ha intimidat les opcions de l’Spar Girona (54 a 55).

Una cistella de Trahan Davis ha avançat al València en l’inici de l’últim quart. Seguidament, des de la llarga distància, Queralt Casas ha castigat la defensa de l’Uni. Tot i que els triples d’Eldebrink i Reisingerová han despertat a l’Spar, el conjunt taronja ha seguit pressionant en atac (67 a 61). Tot i la diferència en el marcador, l’Uni ha seguit atacant des de la línia de tres i de la mà de Frida i Reisingerová l’Spar ha posat el 70 a 67. Però amb pocs minuts per acabar, les nostres jugadores han obert línies per seguir pressionant en atac. Una situació que ha aprofitat el València, imposant-se per 87 a 74.

Attachment