El balanç d’Alfred Julbe en la seva primera temporada a l’Spar Girona

El balanç d’Alfred Julbe en la seva primera temporada a l’Spar Girona

Foto: David Subirana

“Fil llarg. Unigirona 20-21. Acabo una temporada molt bona i molt enriquidora a nivell personal”. Alfred Julbe s’ha expressat aquest migdia amb un fil al seu compte de Twitter en què feia balanç de la seva primera temporada al capdavant de l’Spar Girona.

Després d’incorporar-se el passat 2 de novembre, Alfred Julbe s’ha mostrat satisfet de la feina feta. L’entrenador va entrar al club amb la petició “que es veiés un canvi, que juguéssim amb una defensa més agressiva, amb més possessions i més punts. Que no perdéssim el fil de València i Salamanca i lluitar a les bombolles d’Eurolliga”. Èxit rotund en la millor competició europea, ja que l’Spar Girona es va classificar per primer cop al top 8 d’Europa.

Donar minuts a la més jove de l’equip, la Júlia Soler, era un dels objectius del tècnic. Julbe creu molt amb la banyolina i és important donar minuts “i per anticipar el futur amb menys recursos econòmics i, per tant, amb molts més projectes joves al primer equip”.

Respecte a l’estil de joc, “hem jugat un bàsquet molt agressiu, defensant a prop, gaudint de la pressió tota pista de vegades i amb un ritme i intensitat molt alt. Ens hem deixat la pell. I les cames. Hem guanyat la Copa de la Reina garantint per al club la plaça d’Eurolliga per l’any vinent. Hem passat a ser un dels vuit millors equips d’Europa guanyant Riga i Schio i competint molt bé contra Ekaterinburg. Ha sigut una pena que ens juguéssim els quarts de final a camp contrari perquè en aquell moment de la temporada estàvem molt bé”, afegeix l’entrenador.

Competir contra els millors equips a Playoff no ha estat senzill i és que abans del primer partit dels quarts de final de la Lliga Femenina Endesa l’equip va perdre a María Araújo. “Hem perdut la Maria Araujo i ens ha condicionat una mica el final de temporada. I hem perdut la semifinal contra València. En aquest darrer partit m’han expulsat amb dues tècniques. Un minut abans havíem protestat molt tota la banqueta dempeus una cistella fora de temps que finalment es va anul·lar i s’ha acumulat amb un crit. Que ningú pensi que jo insulto un àrbitre perquè no ho he fet mai”.

Sens dubte, per Alfred Julbe ha estat una temporada atípica. “Un any difícil pels entrenadors que som més vehements en activació de la defensa, en tensar, sense públic se’ns ha vist molt més i ens han caigut moltes més tècniques a ACBEuroleague i també en bàsquet femení als que vivim els partits així. Tot i això, jo he de ser més llest i no he de donar motius per una tècnica quan ja en tinc una altra de la primera part. És per això que demano excuses a l’afició de l’Uni, com ja he fet amb l’equip i el club”.

“Venen uns temps molt difícils per l’Uni, molta retallada econòmica que obligarà en Pere Puig a afinar més encara en la combinació veterania-joventut amb molt més pes de la segona”, finalitza Alfred Julbe.

Attachment