L’Spar Girona es classifica per les semifinals (Spar Girona 74 – 67 Ciudad de la Laguna)

Després d’imposar-se en el partit d’anada amb claredat, les gironines han arribat avui amb la moral al màxim. Amb el suport del públic, les nostres jugadores s’han imposat defensivament per superar el Ciudad de la Laguna Tenerife per 74 a 67.

Guió calcat al partit d’anada dels quarts de final: el primer atac de l’Spar Girona s’ha focalitzat en el joc interior, on Reisingerová no ha perdonat. Cal destacar la solidesa defensiva d’ambos conjunts, i és que tant les gironines com el conjunt insular s’han mostrat agressives en tot moment (2 pilotes recuperades). Aquesta pressió ha portat a la igualtat en el primer compàs de partit, on els atacs han sigut interromputs per les defenses (7 a 6). Aquesta pressió ha portat a l’Uni ha elaborar atacs amb més moviment de pilota. Ha estat en aquest punt on l’Spar s’ha distanciat en el marcador gràcies a dos triples consecutius de Frida Eldebrink, obligant a l’entrenador visitant a demanar temps mort (15 a 6). Una pausa efectiva, doncs el Clarinos s’ha tornat a mostrar sòlid en defensa -dues pèrdues consecutives de les nostres jugadores- i els atacs del conjunt insular han acabat en cistella (15 a 10). Sense voler perdre la distància en el marcador, l’Spar Girona ha tornat a focalitzar els atacs en el joc interior, on Labuckiene ha passat per sobre de les interiors (21 a 13).

A diferència del primer quart, els primers tirs de l’Uni no han sigut convertits. Un moment clau que l’ha aprofitat el Clarinos per posar el -4 en el marcador (21 a 17). Ofuscades en atac, el Ciudad Laguna ha trobat els espais necessaris per trobar a les seves jugadores alliberades (21 a 20). No ha estat fins a una bona defensa individual de Labuckiene que la pilota ha acabat en mans de Soler, que des de la mitja distància no ha perdonat (23 a 20). Uns punts vitals que han obert un període d’intercanvi constant, i és que ambdós equips han volgut imposar un ritme ofensiu alt de partit (26 a 23). Però quan parlem de capacitat ofensiva sempre hi ha un nom que destaca per sobre de la resta: Sonja Vasic. La sèrbia s’ha mostrat intractable en tots els aspectes ofensius, i gràcies, un triple una gran entrada el Ciudad de la Laguna ha parat el partit (31 a 23). La pausa, igual que el primer quart, ha resultat efectiva per les visitants, que han posat el -3 en el marcador.

El Clarinos ha continuat amb la dinàmica ofensiva del segon quart, una energia que ha fet avançar a les visitants per primer cop en el partit (37 a 38). Amb errors en atac, un rebot ofensiu d’Elonu ha acabat amb un 2+1 (40 a 40). Cal destacar que cap dels dos conjunts han acabat de funcionar en atac a causa de la intensitat defensiva. El més afectat ha estat el marcador, que no s’ha mogut com els altres assalts (42 a 40 a falta de cinc minuts). Però en els moments complicats sempre s’imposa l’experiència: Laia Palau ha agafat la responsabilitat de l’equip per tornar al joc habitual -destacant els punts d’Elonu– i agafar de nou distància en el marcador (55 a 46). Les faltes personals habituals han tornat a aparèixer en el tram final, frenant de nou el ritme de partit (59 a 53).

Amb molta actitud han començat l’últim quart les nostres jugadores. Amb una gran Gray liderant la defensa, dominant fins i tot el rebot defensiu, l’Spar s’ha alliberat en atac gràcies a un tir des de la mitja de l’americana (61 a 53). Cal destacar l’esforç de les nostres jugadores, que cada cop que el Tenerife ha anotat, han fet esforços per respondre immediatament -cistelles de Chelsea i Vasic– (65 a 56). A falta de tres minuts, Chelsea Gray i Laia Palau han incrementat el ritme de partit, i l’Spar Girona ha superat al Clarinos per 74 a 67.