L’Spar Girona fa els deures en el partit d’anada dels Quarts de Final (Clarinos 45 – 79 Spar Girona)

Gran inici de l’Spar Girona en el partit d’anada dels quarts de final de la Lliga Femenina Endesa. El ritme de partit que han proposat les nostres jugadores des d’un bon començament ha passat pesat massa al conjunt local -destacant l’actuació d’Elonu amb 22 punts, 13 rebots i 32 de valoració-. Amb els deures fets en atac, la bona defensa de l’Uni ha mantingut la distància en el marcador, per imposar-se per 45 a 79.

Amb Elonu en el cinc inicial a causa de la baixa de María Araújo, l’Spar Girona ha començat amb bon peu després de focalitzar els primers atacs a dins la zona, i és que els moviments d’esquena a cistell de Reisingerová i Sonja Vasic han obert el marcador (0 a 4). Amb les idees clares, la defensa individual (combinada amb una defensa en zona) ha frenat els primers atacs del conjunt insular, que en els primers quatre minuts no ha sigut capaç de convertir. Aquest moment l’ha aprofitat el nostre equip (2+1 d’Elonu i un bon ganxo de la txeca), obligant a l’entrenador local ha demanar temps mort (parcial de 0 a 9). Una pausa que ha resultat efectiva, doncs Fasoula ha sigut l’arma ofensiva en aproximar al Tenerife en el marcador (6 a 11). Per sort per l’Uni, una inspirada Elonu ha castigat els errors de les locals (tres cistelles consecutives), que al contraatac i des de la mitja ha posat el 6 a 17. El bon moviment de pilota de les nostres jugadores han portat a Ferrari i Vasic ha tirar alliberades des de la llarga distància, i les gironines han dominat el primer quart per 7 a 23.

Una Gray animada ha liderat els primers atacs de l’Uni (assistència per Labuckiene). No obstant això, la cistella de l’Spar ha sigut contestada immediatament per Ocete. Tot i les dues cistelles consecutives de les locals (11 a 26), les gironines han incrementat el ritme en atac, i de l’assistència de Laia per Reisingerová i del triple de Paola Ferrari, l’Spar ha posat el +20 en el marcador. Cal destacar que el ritme ofensiu marcat per les nostres jugadores no ha estat el factor principal per mantenir aquest avantatge: la bona defensa (combinacions de defenses individuals i defenses en zona) han sigut claus per fer transicions ràpides des del darrere (15 a 35). Tot i que el ritme de partit ha baixat en els últims minuts del segon assalt, una gran defensa de l’Uni ha permès a Frida en anotar des de la llarga distància en l’últim segon (18 a 41).

Dominadora del primer quart, Elonu ha posat el seu segell en el començament del tercer període i és que amb un 2+1 inicial, l’ala pivot ha aprofitat les assistències de la capitana per atacar la cistella rival (23 a 48). Com en la primera part, a les bones idees del Clarinos l’Spar i ha posat un punt més en defensa, que a falta de quatre minuts, les nostres jugadores dominaven 25 a 51. Tot i que, a diferència de la primera meitat, els atacs des del darrere no han entrat, l’Uni ha seguit incrementat la velocitat de joc, obligant al Clarinos a fer faltes per frenar a les nostres jugadores (32 a 57).

Còmodes en defensa, les locals han fet un parcial de 8 a 0 per retallar la distància en el marcador. Tot i les bones maneres del conjunt insular, un tir des de la mitja distància de la capitana ha fet tornar la inspiració ofensiva a les nostres jugadores (41 a 66). Elonu, clau en el partit d’avui, ha seguit incrementat l’avantatge visitant, i l’Spar Girona -amb minuts per Soler- s’ha imposat per 45 a 79.