L’Spar Girona es regala una plàcida victòria

Mendizorrotza ha tornat a ser testimoni d’una nova victòria de l’Spar, aquest cop a la LF Endesa. Les gironines, imperials en defensa, no han donat opció al Kutxabank Araski, dominant l’enfrontament gràcies al joc en transició (57 a 76). Brittney Sykes ha tornat a ser la jugadora amb més anotació de l’Spar, acabant el partit amb 18 punts.

La defensa frena al Kutxabank
La defensa en zona inicial de l’Araski ha obligat a les nostres a prioritzar els atacs des de la llarga distància. Però la falta de punteria per ambdós conjunts ha ocasionat un inici lent de partit, i és que passats els primers dos minuts i mig el marcador reflectia un clar 0 a 0. Finalment, la cistella de Burani ha despertat el ritme ofensiu de les nostres i Sykes i Murphy, des del triple, i Tolo sota cistella han diferenciat ràpidament a les gironines (2 a 12, minut 4:29). Amb els ajustos de les locals, l’Araski s’ha sostingut gràcies a la bona mà de Txell Alarcón, mentre que l’Spar ha tancat el quart amb el retorn de Rebekah Gardner, la intimidació defensiva de Tolo (que ha condicionat el joc interior del Kutxabank) i una entrada d’Irati Etxarri (7 a 16).

Atkinson, a temps
El canvi de quarts ha millorat la imatge ofensiva de l’Araski, on ha destacat el primer triple del partit d’Asurmendi. A poc a poc, l’Spar ha entrat en calor i els triples de Faustine i Shay han posat el +14 (14 a 28). Seguidament, l’antiesportiva de Murphy i un altre triple de Txell Alarcón han situat a les locals a només deu punts (21 a 31), però la superioritat física de Binta i Sykes entrant a cistella han tornat a diferenciar a l’Spar (21 a 35). Tot i el temps mort, Sykes i Tolo han continuat fent sang sota cistella (21 a 39), una situació que ha deixat en estat crític a l’Araski. Ha estat en aquest moment quan Atkinson s’ha carregat el seu conjunt a l’esquena, que mitjançant entrades explosives ha situat al seu equip a 12 punts (27 a 39).

Sentencia de l’Spar
L’inici del tercer quart ha començat amb la mateixa dinàmica del final del segon parcial i Atkinson ha tornat a castigar la nostra defensa amb una gran entrada. Tot i la clara línia ascendent de l’Araski, l’Spar Girona ha aconseguit frenar radicalment el joc ofensiu de les verdes gràcies a la intensitat defensiva. Sense opcions per les locals, el joc en transició de l’Spar, liderades per una Sykes elèctrica, i un triple de Binta han sentenciat l’enfrontament a falta de tres minuts pel final (29 a 56), tancant el quart per un exagerat 31 a 58.

De més a menys
Amb clara avantatge, l’Spar ha baixat intensitats defensives, aconseguint l’Araski cistelles de prestigi des de la llarga distància. Unes cistelles que han estat contestades per Etxarri i Gardner (42 a 70). Però aquests punts de les verdes no han agradat el nostre entrenador, que ha parat el joc en cerca de solucions. No obstant això, l’Araski ha continuat imposant el seu ritme ofensiu en atac i Atkinson i Alarcon han castigat la defensa de l’Spar, maquillant el resultat final (57 a 76).