L’SPAR GIRONA FA HISTÒRIA A EUROPA (FAMILA SCHIO 77 – 74 SPAR GIRONA)

Les gironines es converteixen en el primer equip català en accedir als quarts de finals de l’Euroleague Women

Història. L’Spar Girona ha “superat” el partit més important de la seva trajectòria continental. En un partit d’alts i baixos, el Famila Schio s’ha imposat per 77 a 74. Amb aquest resultat, el nostre conjunt ha entrat per primera vegada al selecte grup de les 8 millors d’Europa, convertint la temporada 2020-21 en la millor temporada europea del club, superant les semifinals de l’Eurocup 2018-2019.

Des del principi l’Spar Girona ha sortit a mossegar. La primera possessió de l’Schio no ha tingut temps a finalitzar la jugada. Concentrades en tot moment, els tres primers tirs de l’Uni han set cistellaAraújo ha inaugurat el marcador des de la llarga distància i Reisingerová i Gray han convertit dos tirs des de la mitja distància. Dos moviments de pilota de les italianes i un tir de mitja distància de Gruda han intimidat al nostre conjunt (8 a 9). Amb les italianes trepitjant, l’Uni ha confiat amb el talent de l’americana (6 punts) i Eldebrink (10 a 14). Tot i una bona acció de Vasic i Reisingerová, un 2+1 d’Achonwa ha apropat a les italianes. L’entrada de la capitana ha aportat més defensa al conjunt girpní i una bona acció de Laia Palau ha acabat amb triple d’Araújo (16 a 23). L’Spar Girona ha seguit augmentant la distància gràcies a una inspirada María, que ha acabat amb 3 de 4 en triples (16 a 28).

El segon quart ha començat amb una gran acció defensiva d’Elonu, que acabat amb antiesportiva a favor nostre. La  2 ha castigat des de la personal i l’Uni ha posat el +14. Amb tres minuts jugats, el Famila no ha trobat la manera d’anotar per culpa d’un Uni ben col·locat. Tot i una bona cistella de Gruda, la francesa, amb nervis, no ha convertit dos tirs lliures claus. Amb un segon quart on amdós equips s’han encallat en anotació, Elonu ha anotat al contraatac per trencar el parcial (18 a 32). Les dues cistelles seguides de les italianes no han frenat al talent de l’Uni i una penetració de Vasic ha acabat amb 2+1. En el tram final del segon quart, el nostre conjunt ha perdut fluïdesa ofensiva i l’Schio ho ha aprofitat per apropar-se al marcador (36 a 39). Laia Palau ha liderat l’últim atac del segon quart, ha filtrat la pilota a l’interior i Reisingerová no ha fallat, convertint també el tir lliure adicional (36 a 42).

En la represa, Sotana ha set l’encarregada d’inaugurar el marcador. Seguidament, Achonwa ha fet dues cistelles consecutives per empatar el matx a 42. La pausa d’Alfred Julbe no ha frenat la pressió local, i Achonwa ha posat el +4. En un tancar i obrir d’ulls, i amb el desencert de l’Uni, les italianes han col·locat el 51 a 44. Tot i la bona acció d’Eldebrink, el Famila ha contestat al moment amb una altra cistella a la zona. A la meitat del 3r quart, Alfred Julbe ha rebut la segona tècnica i David s’ha posat al carreg de l’equip. L’equip ha reaccionat amb tres cistelles consecutives –VasicEldebrink i Araújo– i el tècnic local ha demanat temps mort. La pausa no ha frenat la nostra ofensiva i la gallega ha convertit després de capturar un rebot ofensiu (56 a 55).

Amb molts de nervis, l’Schio ha suat de valent per anotar la primera cistella dins la zona. Tot i que Labuckiene no ha anotat sota cistella, des de la personal no ha perdonat (58 a 57). Un triple de Sotana ha posat el +7 local i David Muñoz ha demanat temps mort (65 a 58). Un triple d’Eldebrink ha donat esperances a les gironines. Tot i els bons atacs del conjunt italià, una bona cistella d’Araújo i Reisingerová han posat el -4. Amb un tir des de la mitja distància, Chelsea Gray ha obligat al Famila a demanar temps mort (72 a 70). Les italianes han contestat amb dos tirs lliures d’Achonwa. Tot i la bona defensa de l’Schio, Eldebrink ha fet el possible per fer una gran entrada. Els àrbitres han xiulat la falta i la sueca no ha fallat des de la personal (74 a 73). Un triple de Sotana ha intimidat a l’Spar (77 a 73). Les italianes han fallat l’última possessió i l’Uni s’ha classificat pels quarts de final.