L’SPAR GIRONA GUANYA A VALÈNCIA EN EL RETORN DE MARÍA ARAÚJO (VALENCIA BASKET 55 – 61 SPAR GIRONA)

Victòria agònica a la pista del València Basket (55-61). Els dos equips arribaven empatats a 12 victòries en la classificació i la bona defensa de les gironines, sobretot en la primera meitat, ha estat clau per sumar el triomf a La Fonteta. Tot això en el retorn de María Araújo. La gallega ha tornat a jugar després de 295 dies lesionada.

Quan hi ha un partit d’alt nivell poden passar moltes coses. Avui, una d’elles ha estat que cap dels dos conjunts ha pogut imposar el seu ritme habitual en el primer compàs de partit. De fet, ambdós equips han fallat els seus tirs inicials i passats els primers quatre minuts, el marcador estava igualat a quatre. No obstant això, l’entrada de Laia Flores ha canviat l’ofensiva de l’Uni i amb un estil més vertical l’Spar s’ha diferenciat en el marcador (7 a 13). El temps mort local l’ha aprofitat Alfred Julbe per donar entrada, per primer cop en molt de temps, a María Araújo. La gallega ha dirigit a l’equip en certs moments i l’Spar ha dominat el primer compàs per 10 a 15.

La bona defensa de l’Spar

I si la gallega havia acabat el primer quart dirigint al nostre conjunt, en el primer tir que ha tingut del segon assalt no ha perdonat. Amb distància en el marcador, les nostres jugadores han imposat una gran pressió defensiva per frenar el moviment de pilota de les taronja (24% en tirs del València a la mitja part). Seguidament, l’Spar ha focalitzat els següents atacs a la zona i Julia Reisingerová, amb quatre punts consecutius, ha posat el +10 (14 a 24). Però si l’Uni ha tret suc des de l’interior, el València ha trobat una via d’aproximació des de la llarga distància gràcies a Ouviña (21 a 26). Finalment, un Catch&Shoot de Mendy ha tornat a diferenciar a les nostres i les gironines s’han emportat el segon quart per 23 a 31.

En la represa, els alts i baixos habituals de l’enfrontament han tornat a aparèixer i les defenses, de nou, han passat per sobre dels atacs (parcial del tercer quart: 15 a 14). Respecte a les defenses, s’ha de destacar a l’Spar Girona, que amb una pressió ofensiva asfixiant ha allargat les possessions locals, reduint les possibilitats locals. Però a poc a poc el Valencia Basket ha retallat distàncies i quan semblava que les taronja revertien el marcador (29 a 33), un triple de Flores ha despertat a les nostres i seguidament Mendy ha castigat l’error d’Ouviña, anotant el tir addicional (33 a 41). No obstant això, la tossudesa del València ha tornat a aparèixer i una acció de Leticia ha posat el -5. Finalment, els tirs lliures de Flores han fet respirar a l’Spar (38 a 45).

Una autèntica batalla

Nervis, tensió, igualtat. Quin últim quart més emocionant. Tot i que el València ha posat la directa en el començament de l’últim assalt, el partit, després d’un rebot ofensiu de Michaela, s’ha convertit en una autèntica batalla campal, i és que ambdós equips no han volgut desaprofitar les seves oportunitats per sumar i per aconseguir apoderar-se del control de partit (47 a 51). Com ha estat habitual, en els minuts finals les defenses han tornat a aparèixer, frenant de cop el ritme ofensiu “poc habitual” del partit. Aquesta situació ha portat als dos conjunts a cometre més faltes personals, moment que no ha desaprofitat el València. Les locals s’han posat per davant amb el 53-52 quan faltaven dos minuts i mig pel final. L’Uni ha reaccionat amb un 2+1 de Gardner (53-55), que ha estat igualat per Gulich (55-55). Tot i així, les gironines han defensat millor en els últims instants i Gardner i Burke han acabat decidint des de la línia de tirs lliures (55-61).