L’Spar Girona se suma a la festa de Laia Palau

L’Spar Girona ha tancat el dimecres de la millor manera possible: Homenatge a Laia Palau. Homenatge i victòria a Fontajau. Després d’un gran primer quart de Cox, les de Bernat Canut han canviat de mentalitat en la segona part i l’Spar ha superat el València per 68 a 62.

Ambient de luxe en la primera jornada de la LF Endesa. L’Spar Girona ha posat la directa en el marcador gràcies al lideratge de Rebekah Gardner i Binta Drammeh, que han aprofitat la seva capacitat física per marcar la diferència a dins la zona (6 a 2). No obstant això, dos triples consecutius de les taronja ha situat a les visitants per davant (Cox i Gulich, 6 a 8). A partir d’aquí, l’enfrontament ha estat un intercanvi constant de cistelles, destacant els punts d’Irati i Gardner (10 a 12). Finalment, un seguit de bones accions defensives del València ha portat a les de Burgos a posar un +9 a favor (11 a 20) per acabat el primer quart 13 a 20.

L’intercanvi de cistelles s’ha recuperat en l’inici de la segona part, però el joc coral de l’Spar (triple de Cornelius) i una gran acció individual de Gardner han obligat a l’entrenador visitant a demanar temps mort (21 a 22). Un temps mort que ha funcionat per frenar la nostra ofensiva i que ha portat a Canut a aturar el joc. Seguidament, ambdós equips han millorat els registres en atac i han tancat el segon quart per 27 a 33.

En la represa, l’Uni ha sortit amb la cinquena marxa posada i dues accions d’Irati i Binta han posat el 31 a 36. Tot i que el València ha continuat imposant la seva presència física en defensa, l’Spar no s’ha rendit i els esforços d’Etxarri i Binta han empatat el xoc a 38. Tot i el temps mort, el joc col·lectiu de l’Uni ha continuat funcionant i una gran acció de Giedre ha acabat amb cistella de Murphy, avançant de nou a l’Spar (40 a 38). A partir d’aquest moment, el tercer quart només hi ha hagut un color i les gironines han superat a les taronja (56 a 47).

I si l’Spar havia començat la segona part al màxim nivell, en l’últim quart ha estat el torn del València (58 a 55). Però de nou, amb l’afició a sobre, l’Uni ha trobat el seu camí i un triple de la capitana ha posat el +8 (63 a 55). Amb un +2 del València, l’Spar ha parat el joc i el València ha defensat els últims atacs en zona. Seguidament, un triple final de Salvadores ha encés les alarmes a Fontajau (65 a 62) però l’Uni ha superat els nervis per imposar-se 68 a 62.