L’Spar Girona sua de valent per derrotar a l’Araski (ARASKI 54 – 62 SPAR GIRONA)

Partit d’intensitat el que s’ha viscut a Vitòria. L’Spar Girona ha suat de valent per emportar-se la victòria contra l’Araski. Tot i l’alta anotació del primer quart, el partit ha estat marcat per la bona defensa. Elonu (18 punts) i l’experiència de les nostres jugadores, destacant el tram final de Laia Palau, han fet que el nostre equip torni a Girona amb molta moral pel proper repte: l’Euroleague Women 20-21.

La intenció de l’Spar Girona ha estat clara des del primer contacte amb la pilota: construir la jugada des de la línia exterior. Així ho ha demostrat amb els seus primers tirs, i és que les gironines han convertit 2 triples dels seus 3 intents inicials (de María Araújo i Sonja Vasic). Tot i l’avantatge del nostre conjunt, l’Araski s’ha sumat al ritme que ha proposat l’Uni. I sumar-se a la festa anotadora ha sigut un punt a favor per a les basques. Les verdes han aconseguit un parcial de 0 a 8 a base de triples (3 de 7 al primer quart) i han remuntat l’avantatge inicial de l’Spar Girona. Tot i la cistella d’Eldebrink, que ha trencat el parcial de 0 a 8, l’Araski ha sortit victoriós del primer quart (20 a 19) gràcies a la bona mà de Quevedo.

A diferència del tram inicial, el segon assalt ha tingut un començament imprecís, amb ambdós conjunts perdent pilotes senzilles (6 pilotes perdudes de l’Araski i 7 de l’Spar Girona a la mitja part). Però d’aquestes imprecisions se n’ha beneficiat Elonu. Sense fer gaire soroll, la 2 del nostre conjunt ha aconseguit un seguit de rebots ofensius que ha convertit en cistelles, fent escapar a les gironines en el marcador. Elonu ha escalfat l’engranatge de l’Spar Girona, i d’aquesta bona dinàmica ha aparegut Chelsea Gray. A diferència de la núm. 2, l’americana ha fet soroll a base de màgia, repartint unes quantes assistències a la nigeriana i demostrant un gran domini des de la mitja distància (10 punts a la mitja part) per posar al nostre equip per davant en el marcador (32 a 37).

Si el primer quart ha estat un espectacle ofensiu i el segon ha perdut pinzellada respecte al tram inicial, el tercer ha estat marcat per la bona defensa -amb poques faltes-. Tot i el bon moviment d’esquena a cistella de Reisingerová -per inaugurar el marcador al 3r quart-, el ritme de partit ha canviat totalment. Tamara Valde ha apropat a les basques en el marcador (37 a 39). Tot i un bon rebot i cistella d’Araújo, Tamara hi ha insistit, apropant de nou a l’Araski. I d’aquesta insistència, Laura Quevedo ha fet un triple per situar a les verdes per sobre l’Uni (42 a 41). No obstant això, el guió del 2n quart s’ha recuperat i Elonu ha fet tornar a respirar a les gironines (46 a 47).

Un rebot ofensiu de l’Araski han encès les alarmes al conjunt gironí. Les de Vitòria han posat la directa a l’inici de l’últim quart amb una cistella d’Anna Cruz (48 a 47). Tot i la bona mà d’Elonu, les locals han seguit guanyant la guerra amb el rebot ofensiu. Els nervis han fet presència al final de partit i ambdós equips han estat imprecisos en el tir. En els minuts finals, un bon moviment de pilota, que ha acabat en mans d’Elonu, ha acabat en cistella, fent avançar a l’Spar Girona en el marcador. Seguidament, Laia Palau ha fet un seguit d’entrades que han donat una clara avantatge al nostre conjunt (parcial de 4 a 13) i l’Uni Girona s’ha imposat per 54 a 63.