Sonja Vasic: “L’Euroleague Women és la competició més especial”

Sonja Vasic: “L’Euroleague Women és la competició més especial”

Què significa l’Euroleague Women per Sonja Vasic?

Per a mi l’Euroleague Women és la competició més especial que hi ha al bàsquet femení. Té el nivell més alt. Hi ha les millors jugadores del món. D’una banda crec que aquest any serà molt especial. A més, serà la meva 14a participació.

És especial disputar aquests partits a Girona?

Crec que és molt especial passar-ho a Girona. És una mica diferent amb tema Covid-19. La gent sap que jugar aquí a la nostra pista és un repte important. El suport de l’afició és extra per jugar i per obtenir més energia. Ara no sabem com sortirà tot i si la gent vindrà o no. Per sort, podem descansar sense viatjar i sense perdre un dia. Entre el calendari de la Lliga Femenina Endesa i les seleccions, quedar-nos a Girona ens ajuda molt.

Com veus l’equip per aquests tres partits d’Eurolliga?

Jugar tants partits sempre és complicat. Teníem un programa molt dur amb molts partits, amb les seleccions moltes jugadores arrossegaven molts minuts. Estem en una transició amb un nou entrenador. Per sort, estem molt unides i concentrades. Ho tenim molt fàcil perquè estem totes mirant la mateixa direcció.

Hi ha algun equip amb qui tens moltes ganes d’enfrontar-te?

No hi ha cap equip amb el que m’agradaria enfrontar-me. Sí que hi ha llocs que m’agradaria tornar, com Praga, etc. Però no és una cosa que pensi molt.

3 partits en 4 dies. Com ha de plantejar el nostre conjunt aquests tres partits per superar el cansament?

El problema de jugar 3 partits en 4 dies no és molt gran, ja que venim de jugar una temporada molt dura amb molts partits. Som una de les poques lligues que ho estem jugant tot. Tenim molta experiència i moltes hem passat per això. Mentalment sabem que el cansament afecta, però anem a donar-ho tot per guanyar. Serà dur i serà complicat i més amb equips com l’Ekaterinburg, però tenim la sort de no viatjar. Intentarem aprofitar aquest avantatge.

Esteu vivint a Girona i heu d’estar tancades en un hotel de Girona. Suposa un repte psicològic estar tancades en un hotel durant 5/6 dies sense contacte amb l’exterior?

Estar tancades en un hotel no és dolent. L’equip està unit i estarem a les bones i a les dolentes. Serà molt professional, tot més controlat. Hem de mirar la part positiva.

Què és el primer que faràs un cop acabi els partits de l’Eurolliga?

Estic segura que el primer dia dormiré molt, ja que estaré molt cansada. Després sortiré a menjar alguna cosa i veuré als meus amics. Tinc l’esperança de guanyar un mínim dos partits per celebrar-ho.

Attachment