GRAN VICTÒRIA CONTRA UN CD PROMETE MOLT BATALLADOR (CD PROMETE 70 – 96 SPAR GIRONA)

L’SPAR GIRONA VENÇ UN CD PROMETE MOLT BATALLADOR (CD PROMETE 70 – 96 SPAR GIRONA)

A l’Uni Girona li ha costat no cedir el lideratge en la primera part gràcies al domini del rebot ofensiu del CD Promete. Tot i l’ambició del conjunt local, una gran segona part de les gironines, on ha destacat l’organització i la velocitat en atac per trobar els millors espais, ha trencat els esquemes del conjunt riojà i l’Spar Girona s’ha imposat per 70 a 96.

Les bones decisions de l’Spar Girona al primer quart han passat factura al Promete. Amb Sonja Vasic en el cinc inicial -després que Alfred Julbé declarés que arribava amb molèsties-, el nostre equip ha començat el partit de manera espectacular. Tot i controlar el joc ofensiu en tots els aspectes, destacant un 3 de 3 amb triples en el tram inicial, el Promete ha retallat distàncies amb el domini del rebot ofensiu (4 en el 1r quart). La bona mà de la sèrbia (7 punts als primers 10 minuts) i una Araújo lluitadora han situat a l’Uni Girona per davant del marcador (18 a 23 a favor nostre).

I si el primer quart les nostres jugadores han estat inspirades en l’atac, en el 2n quart el Promete ha començat intractable. Amb el constant control del rebot ofensiu, el Promete ha canviat el seu plantejament defensiu i s’ha tancat, obligant a l’Uni a forçar tirs complicats. No obstant això, l’entrada de Vasic a pista ha fet respirar al nostre equip. I és que la número 5 ha fet ús del seu repertori i ha reactivat a l’Spar Girona, tant en atac com en defensa.

El domini dels rebots en atac han marcat les pautes del partit. Amb una Araújo fent la feina bruta sota cistella, l’Spar Girona ha fet un seguit de punts importants. Uns punts que el Promete ha tornat retallat quan el conjunt riojà s’ha tornat a fer amb el rebot -gràcies a una gran actuació de Maimouna Diarra-, retallant de nou distàncies en el marcador (37 a 41).

La mitja part ha servit per corregir detalls on previament l’Spar Girona no podia dominar. En el tram inicial del 3r quart, Araújo ha deixat clar que ella era la propietaria del rebot. El nostre equip ha frenat l’atac del Promete i ha seguit demostrant el seu potencial ofensiu (+12 quan faltaven 5 minuts). Amb una bona distància en el marcador, els nervis han fet eco en el conjunt local i l’equip riojà ha intentat frenar de totes les maneres al nostre equip, carregant-se de faltes personals. Això, seguit de dos triples seguits -un Catch&Shoot de Paola Ferrari i un altre d’Eldebrink– han obligat al tècnic del Promete ha demanat temps mort. Un temps mort que ha fet efecte. Les d’Alfred Julbe han perdut intensitat defensiva i el nostre tècnic ha hagut de parar el partit (minut 2:17). Amb una inspirada Vasic, una Chelsea Gray demostrant un cop més la seva màgia i un tir a l’últim segon de Laia Palau, l’Spar Girona ha acabat el tercer quart amb una còmoda distància (55 a 67).

L’Uni Girona ha seguit movent la pilota per trobar espais. De fet, la primera cistella de l’últim quart, totes les jugadores del nostre equip han passat la pilota on, finalment, Paola Ferrari ha inaugurat el marcador amb un triple. Aquesta velocitat en atac, on han destacat la visió de Chelsea Gray i els triples d’Eldebrink, ha trencat el partit i les nostres jugadores s’han imposat per 70 a 96.