L’SPAR NO FALLA A LA PISTA DEL GDYNIA (ARKA GDYNIA 65 – 78 SPAR GIRONA)

Era necessària la victòria, no només per recuperar sensacions a l’Euroleague Women, sinó per mantenir les opcions d’acabar entre les quatre primeres del grup B. Tot i l’inici lent del partit, la bona defensa de les nostres -dirigides de nou per Laura Antoja– ens ha donat la iniciativa, que s’ha mantingut fins al final (65 a 78). Kennedy Burke ha sigut la referència ofensiva de l’Uni, amb 19 punts.

Inici perfecte pels amants de la bona defensa, i és que dels quatre primers atacs del Gdynia l’Uni ha recuperat tres pilotes. No obstant això, el ritme ofensiu plantejat per ambdós equips equips ha tardat en carburar i no ha estat fins el minut 8:02 que Binta Drammeh, sota cistella, ha innaugurat el marcador. Aquests dos punts ha despertat als dos equips i, tot i l’empat a quatre, la bona mà de Burke des de la llarga distància ha diferenciat a l’Spar (4 a 10). No obstant això, la insistència de Bertsch i Gustafson des de la zona ha aproximat al Gdynia (13 a 14).

Superioritat física

Per diferènciar-se de nou, l’Spar ha començat el segon quart amb un joc més coral, on ha destacat Giedre Labuckiene (15 a 20). El Gdynia, sense res a perdre, ha continuat amb la mateixa dinàmica de focalitzar els atacs a la zona, on la més beneficiada ha tornat a ser Gustafson (6 punts, 17 a 23). Finalment, la nostra superioritat física ens ha ajudat a fer-nos amb la direcció del partit i Burke, des de la línia de tres i Binta, amb dues accions individuals de molta qualitat, han impulsat a l’Uni (31 a 41).

La mitja part no ha frenat la mentalitat defensiva de l’Uni. De fet, la pressió defensiva de les nostres no han donat opcions a les locals. Per si això no fos suficient, la direcció de Laia Palau ha portat més alternatives en atac i Reisingerová s’ha fet forta sota cistella (38 a 52). Amb el Gdynia focalitzat en atac per remuntar el partit, l’Spar Girona no ha dubtat en atacar els espais i el joc col·lectiu de les nostres ha passat per sobre de les locals, destacant els últims punts de María Araújo (10 punts de la gallega, 48 a 61).

Cop d’autoritat

L’Arka, que al final del tercer quart havia intimidat la defensa de l’Uni, s’ha fet petit per culpa d’un Spar molt sòlid. Aquesta situació no la desaprofitada l’Uni, que amb l’encert des de la mitja distància de Gardner, les entrades a cistella d’Araújo i el triple de Binta ha posat la màxima del partit (50 a 72). A falta de 5 minuts, tot i que el partit ja estava sentenciat, les gironines han continuat mossegant en defensa, mantenint la diferència en el marcador (65 a 78).