L’SPAR RECUPERA EL CAMÍ DE LA VICTÒRIA A DONOSTIA

Victòria de les que donen gust. De domini absolut. Tot i el cansament d’haver jugat el passat dijous a Fontajau, les de Roberto Íñiguez han fet una exhibició a Donostia, superant a l’IDK Euskotren per 57 a 78. Una gran segona part de les gironines, sumat l’encert des del triple en l’últim quart, no han donat opcions a les locals.

El bloc defensiu de l’IDK ha frenat els primers atacs de les gironines, aconseguint l’Ibaeta un parcial de 6 a 4. No obstant això, el pick & roll ha donat alternatives en atac, empatant el xoc a 6 (4 punts de Nicholson). L’entrada de Tolo, Bertsch i Ainhoa han canviat la dinàmica ofensiva de les gironines, destacant els 4 punts de l’americana. Però el bonus de l’Uni ha condicionat el primer quart, emportant-se les de Sant Sebastià el primer quart per 17 a 14.

Les instruccions d’Íñiguez en el canvi de quarts han resultat efectives i l’Spar Girona, amb una marxa més, ha capgirat el marcador gràcies a un triple d’Ainhoa i a dues cistelles consecutives de Magarity (17 a 21). Amb el temps mort local, Massey ha sostingut les aspiracions de l’Ibaeta, però una Mendy revolucionada ha mantingut el ritme de l’Spar, involucrant a Nicholson i Magarity. A més, una cistella d’Ygueravide ha convertit el 24 a 30, però Roberto ha decidit aturar el xoc. Tot i el triple de Loz Nicholson, una cistella de Tunstull i una altra de Whalen han situat a les locals a tres punts (30 a 33), però una altra jugada dissenyada pel nostre entrenador ha acabat amb un triple sobre la botzina de Bertsch (30 a 36).

El pas per vestidors ha elevat el nivell de l’Spar Girona gràcies a una Tolo imperial, que ha certificat el +10  (30 a 40). Seguidament, Bertsch, Nicholson i Magarity han posat la màxima del partit (34 a 46), però un triple de Prieto ha tornat a situar a l’IDK a menys de deu punts (37 a 46). Amb el temps mort, l’Spar ha mostrat una versió més coral i una millora defensiva gràcies a les recuperacions de Laura Peña. Finalment, els punts d’Irati i Magarity han situat a les gironines a dotze punts (42 a 54).

Ja en l’últim quart, l’Ibaeta ha accelerat el ritme de partit per buscar una remuntada, condicionant el joc d’ambdós equips amb errades en atac. Però en un tres i no res, l’Uni ha trencat el xoc amb dos triples de Mendy i un altre de Peña (45 a 63). Amb el temps mort, les locals s’han sumat al festival de triples amb Massey, però l’Spar ha sumat dos més al ritme de Nicholson i Mendy (50 a 69). Sense gaire més temps, un altre triple de Peña i una cistella a l’últim segon de Magarity han posat el 57 a 78 final.