L’UNI SUA DE VALENT PER SUPERAR A L’ENSINO (ENSINO LUGO 69 – 75 SPAR GIRONA)

L’SPAR SUA DE VALENT PER SUPERAR A L’ENSINO (ENSINO LUGO 69 – 75 SPAR GIRONA)

Tercer triomf en només 5 dies.

Ha costat més del que s’esperava i més després de la gran primera part de les d’Alfred Julbe on han proposat un gran joc coral amb molt d’encert des de la llarga distància (7/13 T3, 35 a 46). Però tot i la diferència, l’Ensino Lugo ha entrat en el partit gràcies al treball defensiu, situant-se a només 3 punts en l’últim quart. Finalment, la direcció final de Rebekah Gardner i els punts de Julia Reisingerová han decantat el partit a favor nostre (69 a 75).

Joc coral de l’Spar
Després de superar a l’Avenida el passat divendres, les d’Alfred Julbe han arribat a Lugo amb cansament acumulat. Un cansament que ha afectat al primer compàs del partit mostrant-se els dos conjunts imprecisos en atac. No obstant això, la més veterana de la lliga ha sigut l’encarregada de posar ordre i l’Spar ha posat la directa en el marcador gràcies a sis punts consecutius de la capitana sota cistella i 5 punts de Kennedy Burke (4 a 11). El temps mort de l’Ensino ha frenat els nostres atacs focalitzats a la zona. Ha estat en aquest moment on les gironines han proposat un joc més coral i Mendy i Araújo no han desaprofitat els espais de la línia exterior per augmentar l’avantatge. A tot això s’ha sumat al repertori ofensiu la MVP de la lliga, Rebekah Gardner, que ha ocasionat més problemes a la defensa de l’Ensino a causa del seu joc vertical (13 a 25).

Malgrat el canvi de mentalitat de les gallegues gràcies als punts de Gomes Da Silva, l’Spar Girona ha tornat a calcar el mateix guió del primer quart. I és que els primers punts de Giedre i Flores han sigut sota cistella i seguidament, el joc coral de les nostres ha portat a Burke, Binta i Mendy ha anotar a plaer des de la llarga distància (+19, 19 a 39). Tot i la nostra directa, en els últims minuts del segon quart les locals han aconseguit imposar el seu ritme gràcies a l’encert de White (10 punts) i un triple final de Georgina Bagí (parcial de 16 a 7, 35 a 46).

Bons minuts de l’Ensino Lugo
La represa ha estat marcada per l’encert de Mendy, Burke i Araújo des del perímetre. Tot i això, un minut d’imprecissions ocasionada per la forta pressió defensiva local ha donat vida a l’Ensino i Van den Adel i Helena Oma han retallat distàncies (43 a 53). Però aquesta pressió també ha estat castigada amb faltes personals i les d’Alfred Julbe no han desaprofitat els tirs des de la personal (49 a 59). Amb el bonus local, les nostres han recuperat sensacions i Burke, des de la llarga distància, i Gardner, des de sota cistella, han posat el +15 (49 a 64).

Rebekah i Julia, decisives
En l’últim quart, les gallegues han continuat amb la mateixa estratègia del tercer assalt: una bona pressió defensiva per frenar el joc col·lectiu de les nostres. De nou, el Lugo ha sortit victoriós en el primer compàs i els punts de Bahí des de sota cistella i el triple d’Aliaga han encès les alarmes (58 a 64). El temps mort d’Alfred Julbe ha ajudat a l’Uni ha elaborar una gran jugada per anotar els primers punts, però un rebot ofensiu de Van den Adel ha situat al Lugo a només 3 punts. Amb minuts per posar ordre, l’entrada de Rebekah Gardner ha revolucionat el partit, essent l’americana una peça fonamental en el joc ofensiu de l’Spar tant en anotació (entrada i triple) com en organització (4 punts consecutius de Julia Reisingerová), ajudant a l’Uni a sumar una nova victòria (69 a 75).