PRIMERA VICTÒRIA CONTRA EL BARÇA AMB UN FONTAJAU VIBRANT

L’Spar Girona per fi pot dir que ha superat al Barça CBS aquesta temporada. Després d’una primera part amb alts i baixos, Fontajau s’ha convertit, una vegada més, en una olla a pressió. Amb el públic més entregat que mai, una Shay Murphy inspirada en el tir i una Sykes dominadora, les gironines han aconseguit la victòria per 65 a 58.

Les dues cares de l’Spar Girona contra el Barça CBS s’han vist clarament en el primer quart. Amb la primera, el Barça ha dominat el primer tram amb una Anderson inspirada des de la llarga distància (3 a 10). Amb la segona, que no ha tardat a aparèixer, les gironines han augmentat la intensitat en defensa i ha col·lapsat l’atac del Barça, aconseguint Tolo i Cornelius punts des de la mitja i llarga distància (16 a 16). Ambt temps pel final, Laura, des del tir lliure, i una transició final de Murphy han donat un avantatge de quatre punts a l’Uni (20 a 16).

Ja en el segon quart, les gironines han aprofitat el cop del primer quart per incrementar l’avantatge en el marcador (punts de Cornelius i Giedre, 24 a 16). El temps mort del Barça CBS no s’ha fet esperar, i gràcies a les correccions en defensa, les blaugranes han imposat un parcial de 0 a 8 (molt d’encert de tres, 24 a 24). Canut, que també ha parat el joc, ha vist com Rakovic i Cruz han castigat de nou la nostra defensa (26 a 30). Ja amb el segon temps mort, l’Spar ha aconseguit mantenir aquest avantatge de quatre punts fins al final (31 a 35).

Canvi de papers
Tercer quart complicat. Dels que costen de fer carburar a l’equip. El públic de Fontajau, impecable com sempre, ha ajudat a frenar l’ofensiva visitant. Tot i això, les nostres els hi ha costat en entrar de nou. De fet, fins al minut 5 de partit no hi ha hagut la primera cistella de l’Uni (Sykes, 33 a 37). Una cistella que ha canviat la dinàmica de l’enfrontament, i és que les gironines han aconseguit el control del matx, tant ofensiu com defensiu, gràcies a una Sykes estel·lar en els dos costats de pista (39 a 39). Amb el temps mort del Barça, ambdós conjunts han començat un intercanvi constant de cistelles, sortint victoriós l’Spar amb una cistella de Murphy des del mig del camp en l’últim segon (48 a 45).

Al ritme de Sykes
Les ganes de voler. I en aquest cas, de poder. L’Spar Girona s’ha fet amb l’enfrontament gràcies al joc vertical de Brittney Sykes. Quan les gironines han necessitat un plus en defensa, l’americana ha aparegut per frenar els constants intents de remuntada del Barça. Quan l’Spar ha necessitat atacs de molta velocitat, Sykes ha proposat diferents entrades que han castigat a les barcelonines. Tot i això, i amb un clar +12 en el marcador després d’un triple de Brittney (62 a 50), en el tram final el Barça CBS s’ha tornat a fer fort gràcies als punts de Rakovic, però les defenses finals (i els atacs precipitats de les visitants) han tancat el partit amb un 65 a 58.