L’UNI ACONSEGUEIX EL DERBI EN L’ÚLTIM PARTIT DE L’ANY

Res com acabar l’any amb victòria. Res com anar a La Seu d’Urgell i fer-se amb el derbi. Res com debutar amb victòria. Dia especial per Roberto Íñiguez, que ha vist com el seu renovat Uni Girona ha aconseguit una victòria de prestigi al Palau (59 a 72). Els punts de Magarity (25 punts) i la direcció de joc de Sandra Ygueravide (9 assistències) han ajudat a les gironines a dominar la segona part de l’enfrontament, obtenint el desè triomf a la LF Endesa.

El joc interior de l’Uni
El joc coral de l’Spar focalitzat en atacar sota cistella per aprofitar l’avantatge en altura han estat claus en l’inici de partit. Tolo, un triple de Mendy i els 6 punts de Magarity han castigat els espais del Sedis, imposant un parcial de 0 a 12. El temps mort de Tellez ha tingut el seu efecte i Remenárová i Palma han convertit els primers punts per les locals (5 a 12). La posada en escena de les locals no ha intimidat a les nostres i un Pick & Roll de Parra per Giedre i un palmeig final de Tolo han situat el +14 en el marcador (7 a 21).

El 23 a 13 ho canvia tot
El canvi de quarts ha canviat radicalment la imatge de les blaves, que amb la pressió del públic han aconseguit imposar un parcial de 10 a 0 (17 a 21). Íñiguez ha aturat el xoc i les solucions no han tardat a arribar. No obstant això, el partit ha estat un intercanvi constant de cistelles on ha destacat Magarity, ajudant les gironines a mantenir una petit avantatge gràcies als seus 14 punts (30 a 34).

Derbi de molta intensitat
I com si fos el segon quart, el guió s’ha tornat a repetir, però aquest cop amb l’Uni com a protagonista. De fet, les d’Íñiguez han castigat a les urgellenques amb un parcial de 0 a 6 (30 a 40). Tot i que Campisano ha retallat distàncies, Tolo i Magarity han tornat a dominar sota cistella, situant el +12 (32 a 44). De nou, el temps mort local ha resultat efectiu i el Sedis ha millorat la imatge de la mà d’Ana Palma i Remenárová (40 a 49). Íñiguez ha tornat a buscar solucions i Ygueravide ha castigat des de la llarga distància, ajudant a distanciar a l’Spar (45 a 54).

El control de la capitana
Ja en l’últim quart, els punts de Faustine Parra han mantingut l’avantatge en el xoc (47 a 59). Un avantatge que ha mantingut Ygueravide. La direcció en el joc de la capitana han estat claus en el tram final d’enfrontament, aprofitant-se d’això Magarity (55 a 69). Tot i l’avantatge en el xoc, Íñiguez ha demanat temps mort per perfilar els dos últims minuts (57 a 70). Els tirs finals de Tolo han sentenciat el xoc i l’Spar ha guanyar per 59 a 72.