Roberto Íñiguez: “Tornar a Girona és un plaer”

Roberto Íñiguez: “Tornar a Girona és un plaer”

Íñiguez firma fins a final de temporada.

Un cop completades les dues sessions d’entrenament, Roberto Íñiguez ha estat presentat com a nou entrenador de l’Uni Girona. D’aquesta manera, el tècnic que va fer campió de lliga l’Uni per primera vegada, inicia la seva segona etapa al club.

Amb molta expectació a la sala de premsa, Íñiguez ha començat parlant de la seva situació personal i de la trucada de l’Spar Girona. “La meva idea era dedicar-me a la família i li vaig dir al meu agent que no em passés cap oferta. Et prohibeixo que em truquis, li vaig dir, que només ho podia fer si era per a alguna cosa especial. Va arribar la trucada del Girona i el representant em va trucar. Tot va canviar. És una trucada que em va remoure. Vaig dir que si em deixaven un temps, poc, i es fan les coses bé, amb respecte a l’entrenadora, m’ho podria plantejar. I va ser ràpid. Vaig prendre la decisió de venir. Perquè vaig ser molt afortunat i feliç pel temps que vaig viure aquí. Qui em coneix sap que per mi Girona és especial. Va marcar molt la meva vida. El meu fill va recuperar la il·lusió per l’esport. Fins i tot el gos va canviar. I, a més, hi sumo com va anar amb l’equip. Un conte de fades. Per mi venir aquí és un plaer. Coincidiré amb gent amb qui vaig ser molt feliç. Veuré Xavi, Noe, Pere, Laia. Necessitaré a tothom per treballar”.

Abans de respondre les preguntes també ha parlat de l’afició i la seva situació antiga amb el club. “Crec és que tot va començar amb una ximpleria, però que com a entrenador no podia deixar passar. Jo visc per les meves jugadores. Defenso i les protegeixo les que es comprometen i se sacrifiquen. Amb respecte a un entrenador que és un grandíssim entrenador, i així ho diu el currículum, això em va fer mal, que es digués que les meves jugadores no són honestes. Que ho podia fer millor? Que vaig anar massa de cara? Segur. Però això es va expandir als equips, al públic, als clubs, a la premsa. Vaig intentar defensar les meves jugadores d’una cosa que vaig considerar injust. Del fons, no me’n penedeixo. Si es posen amb les meves jugadores aquí, les tornaré a defensar. Sí que vull intentar millorar com fer-ho. Si com ho vaig fer va ofendre algú, amb tota la humilitat, li demano disculpes. Amb en Xavi Fernández vaig tenir una gran disputa, però me l’estimo molt. Ell defensa el seu club. I ara estem en el mateix vaixell”.

En ser preguntat per l’equip, Íñiguez ha deixat clar que arriba “amb la idea d’ajudar, millorar l’equip i gaudir fent-ho. No arribo obsessionat amb l’èxit. A mi no em dona la felicitat; a vegades l’èxit és molt impostor. Si només vius d’això, ets un infeliç. Vinc a ajudar a ser millors les jugadores, a gaudir del dia a dia. Si crees aquesta sinergia, ve l’èxit. Ve sense esperar-lo. Com el 2015”. També ha deixat clar que “no prometo res. Ni vull comparar aquest equip amb el del 2015. També vaig recollir un bon treball, i unes jugadores, especialment Noe, disposades a fer-lo. Sí que puc prometre i garantir honestedat i cada dia fer el millor treball possible”.

Respecte a les dues sessions d’avui, el tècnic considera que “hi ha moltes coses per millorar. No sé si és aquest el fòrum. Hi ha una part defensiva, que he insistit molt a l’equip. Tot comença per la responsabilitat individual. Em preocupa ser molt sòlids al darrere, perquè sé que a davant hi ha talent. Per aspirar a grans coses, hem de defensar molt bé”.

Attachment