L’UNI ACONSEGUEIX LA PRIMERA DE L’ANY

L’UNI ACONSEGUEIX LA PRIMERA DE L’ANY

Primer partit de l’any i primera victòria. L’Spar Girona ha superat a un Ensino Lugo que ha proposat una forta pressió defensiva. No obstant això, amb el pas dels minuts, l’Uni s’ha apoderat del control del partit i s’ha imposat per 76 a 56.

L’Ensino Lugo ha arribat a Fontajau amb la idea de guanyar el partit. Per fer-ho, el conjunt visitant ha dominat el primer tram de partit amb una bona pressió defensiva. Les recuperacions han portat a les gallegues a anotar des de sota la pintura mitjançant Da Silva (2 a 7). Però aquesta intensitat inicial la igualada ràpidament el nostre equip, i amb un parcial de 6 a 0 (cistelles de Palau, Burke i Binta), ens hem posat per davant (8 a 7). A partir d’aquest moment, el partit s’ha convertit en una autèntica batalla campal amb els dos equips en cerca de la victòria. El màxim beneficiat ha sigut l’espectador, gaudint dels intercanvis constants de cistella i del debut de Magali Mendy (4 punts, 16 a 12).

I quan una pel·lícula funciona, normalment la segona part és una còpia de la primera. Dit i fet. I és que els dos conjunts han continuat amb la mateixa intensitat en el primer tram de partit. L’única diferència és que en aquesta part ha sorgit una nova protagonista: Michaela Onyenwere. L’americana, intractable en els dos costats de la pista, ha sigut la peça clau de l’Spar i les seves cistelles han obligat a l’entrenador visitant a demanar temps mort (6 punts, 22 a 17). Però l’Spar no ha volgut desaprofitar aquest avantatge i l’equip ha proposat un gran joc coral per augmentar la distància en el marcador, on han destacat Kennedy Burke i Julia Reisingerová (parcial de 30 a 17, 46 a 29).

La represa, el bloc defensiu de l’Ensino Lugo ha tornat a fer presència. La pressió defensiva ha frenat els nostres primers atacs i l’exgironina, Helena Oma, no ha dubtat en atacar des de sota cistella (48 a 33). Però de nou, les transicions verticals de l’Spar Girona, liderades per Rebekah Gardner i Kennedy Burke han tornat a frenar el sistema de les gallegues (52 a 33). Les gallegues, tossudes en defensa, han insistit a pressionar per frenar de nou l’ofensiva local, i l’Ensino ha aconseguit retallar la distància. No obstant això, un triple a l’últim segon de Mendy ha diferenciat de nou a les nostres (63 a 47).

Tot i la iniciativa del Lugo, Rebekah Gardner ha agafat el timó per liderar els primers atacs de l’Uni. Kennedy Burke i Michaela Onyenwere, motivades per les accions de la seva companya, s’han apuntat a la festa ofensiva i l’Spar ha posat el +20 (72 a 52). Amb el partit sentenciat, les nostres jugadores s’han acabat imposant per 76 a 56.

Attachment