L’UNI CAU A LA FONTETA

Amb aquesta derrota, les de Bernat Canut perden l’average i la primera posició a la LF Endesa.

El Valencia Basket s’ha fet fort al Pavelló Font de Sant Lluís. Les valencianes han fet els deures en el primer quart (28 a 13), aconseguint una renta que els ha permès dominar gran part de l’enfrontament. Les gironines han tingut les seves opcions en el tercer quart, situant-se a només 9 punts, però els punts des de la llarga distància han posat la sentència local. Ouviña ha estat la màxima anotadora de l’enfrontament, amb 17 punts, mentre que Sykes, amb 15 punts, ha estat la principal arma ofensiva de l’Spar.

28 a 13 del València
Molt d’encert inicial per ambdós conjunts (punts de Sykes i Tolo) on el València Basket ha aconseguit una lleugera avantatge inicial gràcies a l’encert des de la llarga distància d’Ouviña i Cox (14 a 7). Amb el temps mort de Canut, l’Spar ha focalitzat els atacs sota cistella, on Tolo ha respost (14 a 9). Però la contestació de les taronja no s’ha fet esperar amb punts des de la zona de Carrera i Casas (18 a 9). L’enfrontament ha estat un duel d’altura a prop de cistella, on per part de l’Uni han destacat Giedre i Etxarri i per part del València Cox (20 a 13). En els minuts finals, la diferència en el marcador ha condicionat el joc de les gironines, que han col·lapsat en atac, una situació que han aprofitat les taronja, aconseguint el +15 (triples de Salvadores i Romero, 28 a 13).

Les defenses, protagonistes
La maquinària d’ambdós conjunts ha costat de carburar en el tram inicial del segon quart. A poc a poc, l’Uni s’ha sostingut gràcies a l’encert des de la mitja distància de Giedre. No obstant això, Buenavida i Ouviña han estat diferencials en el control del Valencia, aconseguint un parcial de 5 a 0 (35 a 17). De nou, aquesta diferència ha portat al nostre entrenador a buscar solucions i les gironines han mostrat la seva millor en defensa, obtenint punts de Flores i Murphy (35 a 21). L’entrada a pista de Cox (12 punts) ha tornat a ser diferencial en l’atac del València i les locals s’han emportat el segon quart per 41 a 25.

De més a menys
Tot i un inici dubitatiu amb intercanvi de cistelles, l’inici del tercer quart ha estat marcat pels triples de Sykes i Araújo, situant a l’Spar a només 10 punts (46 a 36).  Tot i el temps mrot del Valencia, una Araújo en estat de gràcia ha situat a les gironines a 9 punts. I quan més bé ha estat l’Uni, l’encert de la llarga distància ha diferenciat de nou a les taronja (triple Carrera i Ouviña, 54 a 41). Amb pocs minuts pel final, les defenses s’han tornat a imposar, sortint el València reforçat des de la personal (60 a 43). No obstant això, un tir d’Etxarri en l’últim segon ha posat el -15 (60 a 45).

Al ritme de Sykes
L’inici de l’últim quart ha començat de la pitjor manera, amb una lesió d’Etxarri que ha deixat a la MVP Nacional fora del partit. Amb 8 minuts per acabar, l’enfrontament ha estat un intercanvi constant de cistelles (17 punts del València i 17 de l’Uni), on per part de l’Uni ha destacat Sykes (15 punts). Un triple de Gardner ha tancat el partit i l’Spar ha caigut a la Fonteta per 77 a 62.