L’UNI CAU A LA PRÒRROGA CONTRA EL CBK MERSIN

Amb opcions fins al final. L’Spar Girona ha fet somiar Fontajau contra un dels grans d’Europa: el CBK Mersin. De fet, tot i l’avantatge de les visitants en el segon quart, les de Canut s’han refet, portant el xoc a la pròrroga. Els tirs lliures finals de Chelsea Gray han donat la victòria a les turques per 73 a 75.

De prop
L’Spar ha sobreviscut al primer assalt del Cukurova, que mitjançant Williams i Bonner han imposat el 0 a 5 inicial. Però amb el pas dels minuts, i des de la defensa, les nostres s’han trobat a pista, aconseguint capgirar el marcador a l’equador del primer parcial (triples Araújo i punts de Gardner i Sykes, 13 a 8). Però el temps mort ha canviat totalment la dinàmica de partit i Hayes s’ha fet amb l’ofensiva del partit, castigant des de la llarga distància (9 puns de l’americana, 16 a 22). Finalment, una recuperació de Sykes ha acabat amb entrada, retallant distàncies en el marcador (18 a 22).

Ambdós conjunts han iniciat el segon quart amb la cinquena marxa posada, intercanviant cistelles des d’un bon començament. Un intercanvi en què ha sortit victoriós el Cukurova, amb un tir des de la mitja distància de Cornelius (24 a 31). Seguidament, amb un Uni que se li ha fet petit l’aro, amb els punts de Crevendakic, Canut ha decidit aturar el xoc (24 a 33). Però tot i la cistella de Tolo, després d’una segona oportunitat, el CBK ha continuat aprofitant la seva bona dinàmica des de la llarga distància (Gray i Cornelius, 26 a 38). El segon temps mort de Canut ha aportat una gran reacció a l’equip, que des dels atacs en transició han tornat a mostrar una gran versió. No obstant això, el control del joc de Gray ha mantingut l’avantatge en el marcador (37 a 45).

Revolució
El pas per vestidors ha anat genial a les de Canut, que en un tres i no res s’ha situat a només quatre punts gràcies a les seves americanes (punts de Sykes i Gardner, 41 a 45). Hayes no ha tardat a contestar des de la llarga distància, i en el segon atac la jugadora ha caigut lesionada (41 a 48). La resposta del Cukurova no ha intimidat a les nostres i de nou, mitjançant Gardner i Sykes, l’Spar s’ha situat a només tres punts (45 a 48). Una situació que ha portat a les visitants ha proposat atacs més corals, aconseguint distanciar-se de nou mitjançant Williams i Gray (45 a 52). Tot i l’avantatge, les nostres han continuat treballant en defensa i amb pocs segons pels finals, un triple de Flores i una entrada en contraatac de Sykes han encès Fontajau (52 a 56).

El tir lliure de Flores i l’entrada de Fontajau han continuat la festa al pavelló, i és que l’Spar Girona s’ha plantat a l’últim quart amb possibilitats de victòria contra el gegant turc (55 a 56). Amb igualtat i amb tensió, les americanes d’ambdós equips han agafat responsabilitats en atac, portant la igualtat fins als últims segons. De fet, amb empat a 67, Brittney Sykes ha tingut la pilota per guanyar l’enfrontament, però la pilota no ha volgut entrar.

Sense temps
Ja a la pròrroga, l’intercanvi s’ha mantingut i ambdós equips han apostat pels grans noms per dirigir els atacs (72 a 73). Una tècnica de l’entrenador visitant ha portat l’empat a 73. L’últim atac del Cukurova ha acabat amb tirs lliures de Gray, que no ha fallat, i en el següent atac la defensa del Mersin ha frenat el nostre intent d’empat (73 a 75).