L’Spar Girona es queda a un pas de la gesta i cau amb honors (Valencia Basket 66 – 73 Spar Girona)

Gran imatge de l’Uni Girona, que per moments ha estat a punt de culminar la remuntada. Les gironines ens han fet somiar i de fet, en l’últim quart, dominaven el xoc per 10 punts de diferència. Finalment, l’encert des de la llarga distància del València i la falta de minuts per superar la diferència del partit d’anada no ha sigut suficient (66 a 73).

Tot i l’arsenal ofensiu que presentava l’Spar per intentar capgirar l’eliminatòria (Palau, MendyRebekah, Burke i Reisingerová), el Valencia Basket sortia amb les idees clares en defensa, aturant els primers atacs de l’Uni (4 a 2). Amb ganes de canviar la situació, el joc coral de les gironines portava a Rebekah Gardner a tirar alliberada per avançar a les nostres en el marcador (4 a 5), però Allen i Davis canviaven la dinàmica amb dues cistelles consecutives (8 a 5). Un +3 en el marcador que generava dubtes a les d’Alfred Julbe, que amb imprecisions en la sortida de pilota donava segones oportunitats a les valencianes (12 a 9). El tram final del primer quart, les nostres milloraven en atac gràcies a l’execució de Burke i Bekah, tot i que el València respirava gràcies al lideratge de Salvadores (21 a 17).

Canvi de papers al final del segon quart
Amb l’equip a l’atac, les imprecisions ofensives portaven a les ‘taronja’ a aprofitar els espais a les nostres esquenes per augmentar l’avantatge (punts de Leticia Romero, Raquel Carrera i Queralt Casas, 28 a 20). A poc a poc, amb més solidesa en els dos costats de pista, l’Spar reaccionava i frenava el joc de les de Rubén Burgos (punts de Binta, 28 a 23). Ho intentava frenar l’entrenador local per trobar solucions (doble temps mort), però amb el València vivint només del tir lliure (bonus de les gironines), les d’Alfred Julbe continuaven mossegant en atac, avançant-se en l’última acció del segon quart (triple de Mendy, 34 a 36).

Recuperació de les valencianes
La represa, ambdós conjunts es mostraven en nervis en el joc ofensiu, destacant el domini del rebot ofensiu del València. Tot i això, les imprecisions de les locals portava a l’Spar a reaccionar i Reisingerová i Rebekah Gardner no perdonaven des de sota cistella (36 a 41). El temps mort de Ruben portava al Valencia a col·lapsar la zona i a retrobar-se en atac, mentre que les d’Alfred Julbe trobaven solucions des de la llarga distància (triple de Burke, Flores i Araújo, 50 a 54).

A punt de somiar
En l’últim quart, el Valencia Basket confirmava el seu bon moment amb una cistella d’Allen. Però amb tot per jugar-se, les nostres tornaven a sorprendre a les ‘taronja’ amb el talent individual de ReisingerováBinta (triple) i Burke (53 a 63). I quan més malament estaven les locals, l’encert des de la llarga distància aproximava de nou a les valencianes, aconseguint retallar la distància (triples d’Allen i Ouviña, 60 a 64). Finalment, les nostres ho intentaven fins al final, obtenint la victòria per66 a 73 però amb la necessitat de més temps per capgirar l’eliminatòria.