L’UNI COMENÇA L’EUROLEAGUE WOMEN AMB BON PEU

Ja la tenim aquí! L’Spar Girona ha començat la competició de la millor manera possible: amb victòria. Les de Bernat Canut han controlat l’enfrontament des d’un bon començament, imposant-se a una de les pistes més complicades d’Europa per un resultat final de 53 a 58. Binta Drammeh ha tornat a ser la màxima anotadora de l’enfrontament (15 punts) i Rebekah Gardner ha acabat el partit amb 11 punts, 8 rebots i 4 assistències.

8 punts de Tolo
Defensa, defensa i més defensa en el tram inicial de partit per part dels dos conjunts. Després de molta insistència, Marianna Tolo s’ha fet amb la responsabilitat ofensiva de l’Uni per avantatjar a les nostres (8 punts al primer quart). Tot i les bones maneres de l’australiana, el Basket Landes ha seguit de ben a prop a les gironines gràcies a les cistelles de Fauthoux i Akhator (10 a 13). Sense la pivot a pista, l’Spar Girona ha buscat diferents alternatives i les solucions han arribat des de la llarga distància (Triple de Rebekah i Crystal, 14 a 19).

El 2+1 inicial de Magarity ha sorprés l’Uni. No obstant això, el bon moviment de pilota ha portat a Murphy a tirar alliberada per posar de nou el +5 (17 a 22). La constant ofensiva de l’Spar des de la línia de tres no ha agradat a l’entrenadora local, que ha parat el joc per buscar alternatives en defensa. Aquestes solucions no han tardat en arribar: el conjunt francés ha frenat el nostre joc coral i ha retallat distàncies mitjançant Akhator (22 a 24). A falta de 2 minuts, Bernat Canut ha parat el partit i l’Spar ha imposat un parcial de 2 a 9 per dominar el segon quart (cistelles de Binta i Rebekah, 24 a 33).

La direcció de Rebekah Gardner
En la sortida del descans, Rebekah Gardner ha fet una masterclass en la direcció de l’Spar. L’MVP de la passada LF Endesa ha castigat el Landes des de sota a cistella (28 a 37) i seguidament ha organitzat els atacs de l’Uni per posar el +11 (cistelles d’Etxarri, 28 a 41). El descans de l’americana no ha afectat en el joc de les gironines, que han mantingut l’avantatge fins al final del tercer quart gràcies als punts de Binta Drammeh, Murphy i Flores (40 a 52).

L’encert de l’Spar s’ha tallat en el darrer. I és que les gironines només han convertit una cistella en els primers tres minuts (44 a 54). Aquesta situació no l’ha aprofitada el Landes, que només han aconseguit situar-se a 8 punts després d’una cistella de Magarity (per després ser contestada per Tolo, 46 a 56). A només cinc minuts pel final, el Landes ha buscat una reacció a la desesperada, i tot i que l’Spar ha estat erràtic cares a cistella, les franceses no han arribat a temps per culminar la remuntada (53 a 58).

Fitxa del partit: Basket Landes – Spar Girona