L’UNI GIRONA SUPERA AL GRAN CANARIA I JUGARÀ CONTRA EL JAIRIS ELS QUARTS DE FINAL

L’Spar Girona ha fet els deures en l’última jornada i ha acabat quart a la LF Endesa. Ho ha fet en un partit complicat per les condicions de les rivals, i és que el Gran Canària ha acabat perdent la categoria després de la derrota per 78 a 73. El pròxim rival de les gironines serà el Jairis en els quarts de final de la competició, rival que ha fet una gran segona volta i que ha culminat com a Montañana com a millor entrenadora de la lliga.

Verticalitat de l’Spar Gran Canaria en l’inici del partit i resposta des de la llarga distància de l’Uni Girona (Mendy i loz, 8 a 4). Amb encert des del triple, les gironines han castigat sota cistella gràcies al joc coral (punts de Magarity, Loz i Tolo, 14 a 8). El +6 de l’Spar ha portat el conjunt insular a demanar temps mort i la reacció no ha tardat a arribar amb punts de Washington i Loville (16 a 13). Finalment, la cistella de Bertsch no ha evitat els punts finals de Washington i Ndour (18 a 17).

En els primers cinc minuts del primer quart, l’Spar Girona ha accelerat el joc en els dos costats de pista, destacant l’encert de Bertsch (8 punts) per distanciar-se (29 a 19). De nou, el temps mort visitant ha canviat la dinàmica del Gran Canària i un triple de Alnatas ha certificat el parcial de 2 a 8 (31 a 27). Tot i que amb el temps mort l’Uni ha recuperat l’essència en atac, el conjunt insular ha mantingut el ritme, situant-se a només 1 punt a la mitja part (35 a 34).

El pas per vestidors ha mantingut la bona imatge visitant a Fontajau, castigant les opcions de l’Uni (dos triples consecutius d’Alnatas i punts d’Astou i Loville, 39 a 46). Però la insistència de l’Uni ha portat a Bertsch i a Loz a anotar a plaer, obligant al Gran Canaria a demanar temps mort (44 a 46). Una pausa que no ha frenat el nostre ritme des de la llarga distància, revertint radicalment el marcador (59 a 53).

En l’últim quart, to ha semblat que l’Spar Girona tancaria ràpidament el partit amb el triple de Canella i una acció d’Ainhoa (64 a 55), però el nostre entrenador ha estat expulsat de manera injusta i, després de diverses accions, les visitants s’han situat a només dos punts (64 a 62). Això ha portat a l’enfrontament a un anar i tornar constant, amb Fontajau responent en tot moment. Finalment, tres cistelles consecutives de Magarity han diferenciat a l’Uni i les gironines s’han imposat per 78 a 73.