L’UNI GUANYA A DOMICILI EN L’ESTRENA DE LA LLIGA FEMENINA (ARASKI 63 – 67 SPAR GIRONA)

S’ha fet llarg el partit, però s’ha aconseguit. Primera victòria de la temporada. Un gran segon quart de les nostres jugadores ens ha donat un avantatge clau per aguantar fins al final (63 a 67). Gardner (18 punts), Flores (15 punts) i Binta (14 punts) han liderat l’ofensiva d’Alfred Julbe.

Quan només disposes de 8 jugadores has d’imposar el teu estil des d’un bon començament. Dit i fet. Binta Drammeh no ha perdonat en el primer tir de l’Spar Girona. De fet, ni la cistella de Zec ha intimidat a les nostres jugadores. I és que del joc interior de Reisingerová i de les bones maneres de la sueca, l’Uni ha col·locat el 2 a 6. Per mantenir l’avantatge, les nostres jugadores han incrementat la pressió defensiva i han buscat més opcions al contraatac -assistència de Laia Flores per Rebekah– (4 a 10). No obstant això, les locals no han renunciat al seu estil de joc i amb el pas dels minuts han acabat dominant el primer quart, intercanviant papers: amb una defensa més sòlida han frenat a les nostres jugadores, aconseguint remuntar el partit amb un gran parcial d’11 a o (15 a 10). Finalment, Júlia Soler ha anotat amb molta classe per trencar l’ofensiva local (15 a 12).

En l’inici del segon quart, les cistelles de Rebekah Gardner i de Reisingerová han sigut contestades al moment (20 a 18). De fet, les locals no han volgut baixar prestacions i han igualat en tot moment el joc físic de l’Spar. Un nivell físic, però, que ha tingut conseqüències. I és que des de la línia personal, Binta Drammeh ha empatat el xoc a 20. Tot seguit, Laia Flores ha fet un coast to coast per tornar a avançar-nos en el marcador, obligant a l’entrenadora visitant a demanar temps mort. Amb els papers totalment canviats i amb l’Araski descol·locat, l’Spar Girona ha incrementat l’avantatge de la mà de ReisingerováBinta i Flores (20 a 29). La cistella de Bea Sánchez per trencar el parcial no ha canviat la dinàmica del partit, i és que Binta Drammeh, vestida de líder, ha sigut letal des de la mitja distància (11 punts, 22 a 31). Amb ganes de més, l’Uni ha respost per partida doble les cistelles de l’Araski, destacant un coast to coast final de Laia Flores (27 a 40).

En la represa, l’Spar Girona ha afinat la punteria i ha anotat les primeres cistelles des de la llarga distància -triples de Reisingerová i Flores-. Amb la diferència en el marcador, l’actitud de l’enfrontament ha canviat totalment i l’Spar Girona ha tornat a incrementar la defensa per aprofitar-se de la situació, augmentant l’avantatge a base de contraatacs, on ha destacat Rebekah Gardner (16 punts, 38 a 57). Amb el cansament final, ambdós conjunts han estat imprecisos en defensa. Una situació que ha aprofitat l’Araski per situar-se a -13.

Des de la llarga distància Júlia Soler ha inaugurat l’últim quart. Una cistella que ens ha deixat amb 60 punts durant molts minuts: amb molt de cansament acumulat per la poca rotació, les nostres jugadores se’ls ha fet la cistella petita. Una situació que ha aprofitat el conjunt local, que en un tres i no res s’ha situat a només 5 punts, obligant el nostre entrenador a demanar temps mort (55 a 60). Per sort per les gironines, els nervis finals també han afectat l’Araski i l’Uni ha sortit victoriós de les terres basques.