VICTÒRIA EN L’ÚLTIM PARTIT DE L’ANY (LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 60 – 69 SPAR GIRONA)

L’UNI S’EMPORTA L’ÚLTIM PARTIT DE L’ANY (LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 60 – 69 SPAR GIRONA)

L’Spar Girona han posat punt final a l’any 2020 de la millor manera possible: amb una victòria en una pista molt complicada. La manca de triples i la bona defensa gironina han proporcionat a l’aficionat un espectacle i una masterclass de joc interior. A falta d’Araújo, el Gernika ha dominat el rebot. Tot i això, l’Uni Girona ha estat més encertat i s’ha imposat per 60 a 69.

Tot i la primera cistella del Gernika, l’Spar Girona no ha tardat a mostrar les seves armes en atac. Amb l’objectiu fixat sota cistella, les gironines s’han posat per davant en el marcador gràcies a ElonuReisingerová i una jugada marca de la casa de Chelsea Gray (2 a 6). Un partit més, l’americana ha carregat amb el pes de l’equip, anotant cistelles de gran qualitat en i repartint assistències a Elonu, que ha fet una masterclass de moviments d’esquena a cistella. Tot i la insistència de Sylla en aproximar el seu equip en el marcador (6 punts al primer quart), l’entrenador local s’ha vist obligat a parar el partit després d’un rebot ofensiu de Labuckiene, que ha acabat amb cistella de Reisingerová (12 a 18 quan faltaven dos minuts). Cal destacar que el primer quart les nostres jugadores no han trobat a faltar el triple (0/5) gràcies al domini de l’interior de la zona (10/11 en tirs de 2). Una altra cistella de la txeca (8 punts primer quart) ha posat fi a un gran primer quart de les nostres, que han dominat en gairebé tots els aspectes del joc (14 a 21).

Una finta de Laia Palau ha inaugurat el marcador al 2n quart, posant el +9. Tot i la insistència local, Giedre Labuckiene, amb un 2+1 ha posat el +10 en el marcador. Sense rendir-se, les basques han retallat l’avantatge de les gironines gràcies a Roundtree (20 a 26). Després de tres minuts sense cistelles, Vasic ha utilitzat la seva qualitat -para i tir- per trencar el parcial. Un cop desembossada la cistella, ambdós equips han intercanviat punts -destacant el primer triple de l’Spar Girona per Vasic-. Dos tirs lliures d’Arrojo han posat el 27 a 31. A diferència del primer quart, l’Uni Girona ha abusat de la qualitat de la sèrbia i d’Eldebrink per tancar el 2n quart amb un 28 a 38.

La defensa de l’Uni hi ha set present al 3r quart. De fet, el primer atac del Gernika l’ha anul·lat Elonu amb un tap. La mateixa jugadora del conjunt gironí ha fet la primera cistella del 3r quart. Tot seguit, Eldebrink ha continuat amb la seva bona dinàmica ofensiva per fer un altre triple (28 a 43). Una bona assistència de l’exgironina Colhado per Arrojo ha trancat el parcial negatiu de les locals. De fet, trencar amb la barrera de l’anotació ha ajudat al Gernika ha canviat la dinàmica en el partit, anul·lat a les nostres en atac i retallant la distància en el marcador (36 a 45). Un bon rebot ofensiu de Reisingerová ha calmat la tempesta local per uns segons, i és que el Gernika ha insistit a remuntar gràcies a dos tirs lliures de Colhado (40 a 47). Amb nervis, els dos conjunts han errat cistelles fàcils fins que Laia Palau ha trencat amb la mala ratxa amb un tir forçat. Un tir lliure ha sigut l’últim punt del 3r quart (42 a 50).

L’últim període ha començat igual que el tercer: amb una cistella d’Elonu. Una bona cistella de Colhado ha posat el 47 a 52. Amb la pressió local, Chelsea Gray ha fet ús de l’experiència per fer dues cistelles consecutives. Els dos conjunts no han estat 4 minuts sense poder canviar la dinàmica en el marcador. Finalment, una bona entrada d’Elonu ha posat el 47 a 58. Sense gaire moviment en el marcador, Vasic ha trencat el partit amb un triple (49 a 61). Les cistelles de Reisingerová i Eldebrink han tancat el partit amb un 60 a 69.